Designul nordic, minimalist, in linii simple devine tot mai popular si la noi. Este caracterizat prin functionalitate, un design care nu da senzatia de aglomerat, prin culori neutre si accente de culoare, dand oricarui interior un aer de eleganta. 

Daca te atrage acest stil, atunci trebuie sa ai in vedere cateva reguli si caracteristici importante ale acestuia. Lemnul, fierul forjat, piatra sunt cateva materiale folosite in acest stil care se axeaza pe natural. Lemnul de multe ori este pastrat in starea lui naturala, tocmai pentru a oferi aceasta senzatie de apropiere cu spatiul exterior. Piele, bumbac, in - se numara printre tesaturile care completeaza decorul. De asemenea, ca si elemente decorative, nu lipsesc zig-zagurile, imprimeurile florale, dar si cele cu specific nordic: fulgi, reni, brazi, globuri etc. 

Lumina joaca un rol important in acest stil. Multe corpuri de iluminat care sa ofere confort, dar cu design minimalist. Foloseste-le cu incredere, insa nu uita de lumina naturala. In acest stil, draperiile au cel mult un rol decorativ, iar ferestrele sunt largi, luminoase.

De asemenea, se pune un foarte mare accent pe functionalitatea spatiului. Spatiile de depozitare abunda, dar sunt bine ascunse ochiului sub forma unor elemente decorative. Liniile largi, simple, ofera senzatia de spatiu extins. Elementele decorative - flori, tablouri, oglinzi - joaca si ele un rol important, insa nu abuza de ele. 

Culorile folosite sunt cele naturale: alb, bej, galben si nuante ale acestora, dar si accente de culoare: turcoaz, visiniu, verde. 

Te-ai convins? 

Foto: loft.szczecin.pl, Pinterest

  •   2015-09-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Stefan Pavel

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Pancreatita acuta la caine

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii