Cum sa...

#transport mutare #impachetat mutare #mutare casa noua #cum sa te muti ieftin #mutare

Cum sa te muti ieftin si eficient

Atunci cand vrei sa iti schimbi locuinta, parca nu iti vine sa te mai apuci de strans lucrurile, cand vezi cate s-au strans. Imaginea cu toate obiectele asezate la locul lor, in noua casa este, parca, un vis aflat la mare distanta de momentul actual, dar treburile stau un pic altfel decat par. Adica totul va fi simplu, daca te concentrezi putin pe organizarea mutarii, pentru a fi cat mai eficienta. Ia pas cu pas fiecare camera si odihneste-te cu cateva zile inainte de momentul propriu-zis al mutarii, ca sa ai energie pentru tot ce te asteapta. Care ar fi prima miscare?

Incepe cu baia

Poate o sa te intrebi de ce sa fie baia prima din care incepi sa strangi. E simplu! Pentru ca in baie sigur nu ai poze cu cei dragi, notite vechi, haine care nu stii daca iti mai vin sau alte lucruri care te-ar putea distrage. Stim cu totii ca pana si la o simpla curatenie esti tentat sa pierzi timpul rasfoind amintiri sau proband haine. Asa ca incepe cu obiectele de igiena personala pe care nu le folosesti zilnic. Lasa doar periuta de dinti si pasta, peria de par, cateva prosoape, un gel de dus si un sampon. Restul obiectelor le poti pune in cutii, pe care e musai sa le sigilezi cu o banda adeziva si sa le denumesti, ca sa iti fie mai usor la despachetare. Ce nu ar putea fi reutilizat in noua casa, doneaza sau arunca la gunoi, cum ar putea fi cazul perdelei de dus sau a buretilor de baie. Sigur cine va prelua apartamentul nu se va folosi de ele, asa ca e mai indicat sa lasi cat mai putine in urma ta.

Continua cu asternuturile si prosoapele care au ramas

Cand vei fi ajuns la noua locatie, printre primele lucruri de care vei avea nevoie va fi lenjeria de pat si prosoapele, pentru ca vei face un dus destul de curand, fata de momentul in care ai ajuns. Pune totul cu grija intr-o cutie pe care esti sigur ca ai verificat-o ca nu e murdara si asaza-le astfel incat sa nu se sifoneze prea mult. Ca sa-si pastreze un miros proaspat, in cazul in care nu vei despacheta imediat dupa relocare, arunca intre ele cateva pliculete de odorizant de dulap.

Ai grija la obiectele fragile

Daca ai seturi de pahare, cani sau alte obiecte usor de spart, inveleste-le pe fiecare dintre acestea in hartie de ziar sau in folie cu bule, ca sa nu gasesti cioburi cand deschizi cutiile in noua casa. Farfuriile le poti proteja punand intre fiecare cate un prosop de bucatarie sau foi de ziar ori reviste.
La aceeasi categorie de lucruri sensibile intra si bijuteriile. Nu e indicat sa le pui la intamplare in cutii sau genti cu alte obiecte la un loc, pentru ca risti sa uiti de ele sau sa se rupa ori sa se rataceasca. Ar fi ideal sa le pui pe toate intr-o cutie de bijuterii si sa le tii la indemana, pana ajungi la destinatie.

Transporta totul in siguranta

Daca dispui de un fond separat pentru mutare, atunci ai tras lozul castigator. Vei putea apela la o firma de mutari, iar angajatii acesteia iti vor face 70% din treaba. Costurile acestor servicii nu sunt, din pacate, foarte accesibile, asa ca te poti ajuta si singur. Daca nu ai foarte multe de transportat, ar fi mai bine sa inchiriezi o remorca in care sa incarci, de cate ori e nevoie, cutiile sau gentile cu bunuri. O poti atasa imediat de masina ta personala, cu ajutorul unui carlig de remorcare, si esti gata de drum.

Nu uita de tine

In zilele in care vei efectua mutarea, te vei solicita suplimentar, asa ca trebuie sa ai grija la sanatate mai mult decat de obicei. Nu uita sa te hranesti, sa te odihnesti si sa bei apa atat cat e nevoie, ca sa dai randament pana in ultimele minute. Cel mai probabil, nu vei avea timp sa gatesti, iar daca te vei duce sa mananci in oras, vei pierde foarte mult timp asteptand sa ti se aduca ce ai cerut la masa. O idee mai buna ar fi sa comanzi mancare acasa, pentru ca, in timp ce ea se prepara si iti este trimisa, tu ai timp sa continui cu mutarea.

Fa-ti o lista si ordoneaza-ti activitatile, ca sa ai o evidenta mai clara a ceea ce mai ai de facut pana la data limita, la care ar trebui sa predai apartamentul. Ia camerele la rand, ca sa iti fie mai usor si sa poti vedea progresul. Nu te extenua, ia pauze dese si scurte si cere ajutorul prietenilor, daca simti ca esti prea solicitat de situatie. Spor in noua casa!

Sursa foto: shutterstock.com

                                                                                                                                                       Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare