Cum sa...

#mutare casa noua #sfaturi practice #casa noua #mutare

Cum sa te muti fara niciun regret intr-o casa noua

Mutatul intr-o alta locuinta nu este doar despre planificare, mobila sau impachetat, ci si despre sentimente, deoarece te pregatesti sa te desparti de un spatiu in care ai investit foarte multe emotii. Afla, in continuare, ce ar fi indicat sa faci daca vrei sa nu suferi prea mult cand iti schimbi apartamentul sau casa.

Pozeaza si filmeaza

Inainte sa vina reprezentatii firmei de mutari sa impacheteze lucrurile din casa pe care urmeaza sa o parasesti  in scurt timp, fa cateva poze. Mergi in fiecare camera si fotografiaza fiecare spatiu. Roaga-i si pe ceilalti oameni  din locuinta sa se lase fotografiati. Daca apreciezi ca pozele nu sunt suficiente ca sa te ajute sa pastrezi amintirile, poti sa faci si niste filmulete scurte, in care sa surprinzi diferite locuri din casa.

Pozele ar trebui sa surprinda cat mai natural camerele din casa, asa ca nu aranja lucrurile ca sa para ca totul este ordine. O astfel de abordare te va ajuta in timp, cand iti vei aduce aminte de plusurile si minusurile din locuinta din care o sa pleci in curand.

Organizeaza o petrecere

Invita-ti prietenii la o petrecere prin care sa-ti iei la revedere de la casa care te-a gazduit pentru multa vreme. Nu conteaza ca nu ai terminat de impachetat toate lucrurile, deoarece oaspetii tai vor fi bucurosi sa iti dea o mana de ajutor. Nu aranja o petrecere luxoasa! Pregateste sau comanda ceva de mancare si de baut, iar oamenii se vor simti foarte bine. Nu uita sa le arati celor care vin sa petreaca alaturi de tine ca te bucuri de locuinta viitoare. O idee foarte buna prin care sa le arati celorlalti ca privesti cu incredere schimbare ar fi sa tii un toast. Multumeste-le ca sunt alaturi de tine in tot acest proces si asigura-i ca veti avea ocazia sa petreceti si in noua casa. Cu siguranta ca se vor bucura!

Lasa o amintire

Transmite-i viitorului proprietar al casei din care pleci o parte din ceea ce ai trait tu. Nu este nevoie sa fie ceva complicat, ci doar emotionant. Scrie o scrisoare pe care s-o lasi la vedere, sau nu, si povesteste-i noului proprietar ce a insemnat pentru tine sa lucesti acolo. De asemenea, ofera-i, daca este cazul, cateva ponturi despre functionalitatea casei.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului