Cum sa...

#scapa de mucegai #cum scapi de mucegai #mucegai

Cum sa scapi rapid de mucegaiul din casa si cum previi formarea acestuia

Odata cu racirea vremii, mucegaiul isi face din nou aparitia in locuinte. Acesta prefera locurile umede din locuinta, cum ar fi baia si chiar bucataria. Poti scapa sau preveni aparitia acestuia urmand cativa pasi simpli.

Cum sa scapi de mucegaiul din casa

Mucegaiul s-a format deja in unele locuri in locuinta? Scapa de acesta cu ajutorul unor substante preparate chiar de tine, acasa!

Solutie cu otet

Aplica otet alb, direct pe pata. Lasa-l sa actioneze timp de un minut, apoi sterge usor cu un burete si clateste foarte bine locul. Aceasta solutie este eficienta in special in baie, unde poti clati peretele cu apa din abundenta. Pentru a scapa de mucegaiul dintre rosturi, freaca bine locurile afectate cu o periuta de dinti veche, imbibata in otet. In acest fel te asiguri ca nu va mai ramane niciun spor de mucegai ce se va inmulti ulterior.

Solutie cu bicarbonat de sodiu

Intr-un recipient adauga doua linguri de bicarbonat de sodiu. Picura treptat putina apa pana obtii o pasta groasa. Aplica pasta pe locul afectat de mucegai si las-o sa actioneze timp de 15-20 de minute, apoi sterge cu o carpa curata. Vei observa ca pata de mucegai va disaprea. In plus va disparea si mirosul neplacut din casa.

Cum previi formarea mucegaiului

Aeriseste bine casa

Aeriseste casa foarte bine, in special dupa ce ai gatit sau ai facut dus. In acest fel umiditatea din casa va disparea rapid, iar riscul de a se forma mucegai este mult mai mic. Acesta prefera locurile neaerisite, asadar este foarte important sa aerisesti incaperea.

Lasa lumina aprinsa in baie

Dupa ce faci dus, lasa lumina aprinsa in baie timp de cateva minute, pana cand baia se aeriseste complet. Intunericul favorizeaza formarea mucegaiului.

Renunta la covorasele de baie care retin apa

Covorasele de baie din tesatura sau buretoase retin apa. Renunta la acestea si inlocuieste-le cu unele din plastic. Acestea din urma se usuca rapid si nu favorizeaza aparitia mucegaiului.

Foloseste dezumidificatoare

Daca aerul din casa este umed, foloseste dezumidificatoare. Acestea absorb umezeala in exces si prevenind astfel formarea mucegaiului. Trebuie sa tii cont insa ca un dezumidificator nu face fata in toata casa, ci vei avea nevoie de mai multe aparate, in functie de numarul de camere pe care le ai.

Sursa foto: barfoot.co.nz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea