Cum sa...

#robinet #baterie #surubelnita #robinet defect #reparatie robinet

Cum sa repari un robinet care picura

Un robinet care picura nu este doar enervant, dar se poate resimti si in factura de utilitati. Potrivit unui studiu al autoritatilor de peste Ocean, un robinet defect,cu trei picaturi de apa care se scurg pe minut produce paguba de un litru de apa pe zi. Economiseste bani si fii chiar tu mesterul casei cu ajutorul catorva sfaturi prin care iti vei putea repara chiuveta singur.

Pentru a putea face acest tip de reparatii, vei avea nevoie de o surubelnita cu cap plat, o cheie reglabila, garnituri si saibe.

Pasul 1: opreste conducta de apa care alimenteaza chiuveta

In baie sau in bucatarie, inainte de a te apuca de mesterit, trebuie sa opresti apa pe conducta care alimenteaza chiuveta cu probleme. Tevile conectate la robinet sunt situate imediat sub chiuveta. Aici vei gasi doi robineti pe care trebuie sa ii inchizi.

Pasul 2: desurubeaza robinetul defect

Scoate capacelul decorativ (rosu sau albastru) si desurubeaza in sensul acelor de ceasornic surubul. Vei avea si garnituri si saibe, asa ce ai grija sa nu le pierzi. Inveleste robinetul intr-o carpa pentru a te asigura ca nu-l vei zgaria.

Pasul 3: inlocuirea garniturii si a saibei

Odata ce ai desfacut corpul robinetului, indeparteaza atat garnitura, cat si saiba uzata. Acestea vor fi prinse intr-un surub, pe care ar fi bine sa il inlocuiesti. Totodata, trebuie sa te asiguri ca saiba si garnitura noi au aceleasi dimensiuni ca si cele pe care le inlocuiesti.

Pasul 4: monteaza inapoi bateria

Acum ca ai noi garnituri pentru bateria ta, este timpul sa o montezi la loc. Asaza robinetul in pozitia initiala si strange bine surubul astfel incat locul sa fie etans. Pune la loc eventualele ornamente din plastic si vezi cum se comporta manerul in pozitia de pornit/oprit. Miscarea trebuie sa fie usoara, nu fortata.

Pasul 5: verificarea

Da drumul la apa, apoi deschide usor robinetul pe care l-ai reparat. Inchide-l si deschide-l de mai multe ori si asteapta sa vezi daca mai picura apa. Daca tot mai ai probleme, este posibil ca dimensiunile saibei sau ale garniturii sa nu fie cele bune.


sursa foto: diylife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea