Cum sa...

#tava #cuptor #bucatarie

Cum sa pregatesti o tava pentru cuptor

Prajiturile si mancarurile facute la cuptor sunt un esec atunci cand se ard. Pentru a preveni acest lucru, este important sa stii cum sa pregatesti in mod corect tava in care vei pune compozitia. Daca tii cont de cateva aspecte, vei avea mereu o masa reusita si un preparat pe care-l poti scoate cu usurinta din tava.

1 Alege tava potrivita
 

Foloseste o tava perfect curata si uscata. Aceasta nu trebuie sa prezinte resturi de grasime uscata sau mancare si nici sa fie umeda. In functie de reteta, alege o tava rotunda , dreptunghiulara, lunguiata etc. 
 

2 Alege o hartie de copt , pliaza si taie
 

Ia o hartier de copt si aseaza-o deasupra tavii pentru a vedea daca este suficient de mare incat sa poata acoperi tot fundul acesteia. Daca tava este patrata, poti sa o pui cu fundul in sus, dupa care asezi hartia si o tai cu o foarfeca urmarind marginile. Se va potrivi apoi perfect sa fie pusa inauntru.

Daca ai o tava rotunda, foloseste o hartie de copt suficient de mare, dreptunghiulara. Pliaza hartia in jumatate, apoi iar in jumatate. Pe urma trage unul dintre colturi peste altul, in asa fel incat sa obtii un triunghi dreptunghic. Pliaza intr-un triunghi si mai mic, pana cand nu se mai poate.

Aseaza coltul cel mai ascutit al acestuia in mijlocul tavii si apropie marginea lui de marginea tavii. Acolo trebuie taiat, pentru ca hartia sa ramana pe dimensiunea cratitei tale. Desfa hartia. Vei obtine un cerc cu “raze” din pliuri.
 

3 Unge tava
 

Foloseste un unt topit si o pensula de bucatarie pentru a unge bine tava. Aseaza apoi cu grija hartia de copt, apasand astfel incat sa nu ramana goluri de aer. Unge hartia cu un strat de unt, pentru a fixa bine. Ai grija sa folosesti numai atata unt cat este nevoie, eliminand excesul.
In loc de unt, poti folosi ulei, in functie de reteta.
 

4 Adauga faina si tapeteaza
 

Adauga 1-2 linguri de faina in tava unsa si apoi scutura tava astfel incat faina sa acopere bine fundul tavii. Poti sa rotesti tava, scuturand-o dintr-o parte in alta, pentru ca faina sa se distribuie intr-un strat de aceeasi grosime.

Pentru peretii tavii, ridic-o pe verticala, cu grija si roteste-o usor. Dupa ce ai tapetat bine tava, arunca excesul de faina.
 

  •   2011-05-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare