Cum sa...

#curatenie #curatare casa

Cum sa iti cureti casa intr-un mod cat mai eficient

Ti se intampla des sa te impotmolesti in detalii atunci cand te apuci de curatenie generala? Iti pierzi concentrarea si sfarsesti prin a petrece mult mai mult timp atunci cand faci curat? Ei bine, exista o modalitate de a curata, care te va ajuta sa economisesti timp si energie.

 

Acest lucru te va motiva, pentru vei afla ca poti realiza foarte multe lucruri deodata. Pentru acest lucru este nevoie sa folosesti metoda de “curatare a intregii case”. Nu are importanta daca este vorba despre curatenia apartamentelor sau a caselor, aceasta metoda se aplica pentru fiecare caz. Fiecare sarcina este facuta o singura data, in toata casa, in loc sa te opriesti si sa faci acelasi lucru pe rand pentru fiecare camera.

Iata pasii:

1. Pune deoparte toate obiectele ratacite si arunca, daca este nevoie, obiectele care nu iti sunt de niciun folos in cosul de gunoi. Fa acest lucru de la un capat al casei la celalalt. In acelasi timp, aduna lucrurile care stau pe podea, pentru a pregati podeaua pentru a fi aspirata. Aranjeaza husele scaunelor si pernele.

2 Sterge praful la fel, mergand si facand asta de la un capat al casei la celalalt. Este mai simplu sa faceti asta cu un aspirator de praf, decat sa stergeti praful cu o carpa. Curata panzele de paianjen.

3. Ia un sac mare de gunoi si goleste cosurile de gunoi din fiecare incapere. Pune punga de gunoi in cosul de gunoi de afara, sau du-o la ghena de gunoi.

4. Foloseste un spray de curatare si carpe moi pentru a curata suprafetele de sticla, inclusiv ecranele TV.

5. Aspira toate podelele. Fa acest lucru numai dupa ce ai terminat de sters praful din toata casa, altfel ai curatat in zadar.

6. Foloseste solutii de curatare pentru a spala podeaua camerelor. Pune deoparte covoarele si alte obiecte care te-ar putea incomoda in timp ce speli pe jos. Vei avea nevoie de un mop, cu ajutorul sau vei curata intr-un timp extrem de scurt. Spala podelele in acelasi mod, de la un capat al casei la celalalt.

Aceasta metoda te va ajuta sa termini mult mai repede curatenia si nu vei pierde timpul, cu detalii inutile. Tot ce va mai ramane de facut la sfarsit, este sa va bucurati de curatenia din intimitatea casei voastre. Aceasta este rasplata binemeritata, dupa o sesiune intensa de curatenie.

Ghid realizat impreuna cu BUCPREST – experti in facility cleaning & management.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea