Cum sa...

#gratar #porumb #sare #ulei de masline

Cum sa faci porumb la gratar

Porumbul la gratar este una dintre placerile verii. La mare sau la iarba verde , multi sunt cei care vor sa manance un porumb la gratar, bine facut. Invata sa-l pregatesti precum un profesionist si le vei face o surpriza frumoasa si celor dragi.

Curata bine porumbul astfel incat sa elimini frunzele si resturile invelisului. Pastreaza numai porumbul, impreuna cu o parte din cotor, pentru a putea fi tinut mai bine in mana.

1Incalzeste gratarul la foc mediu (aproximativ 195 grade Celsius), apoi aseaza stiuletii de porumb pe gratar. Lasa-I sa se gratineze cam 20 de minute, maxim jumatate de ora. Din cand in cand, intoarce stiuletii, pentru ca acestia sa se faca uniform. Fii atent la ei, pentru ca aceastia sa se coaca fara sa se arda.

De asemenea, poti face porumb pe gratar si folosind o folie de aluminiu .
 

2 Daca vrei sa faci porumb simplu, pe gratar, adauga-I doar sare, dupa ce il pui pe farfurii si freaca-l bine cu aceasta sare, pentru a fi condimentat uniform. Daca insa vrei sa-I dai o anumita aroma, foloseste o pensula de bucatarie pentru a unge stiuletii fie cu unt moale, fie cu ulei de masline. Fa acest lucru in ultimele minute, inainte de a se termina timpul de coacere, pune porumbul la loc pe gratar si lasa-l sa se aromeze.

O alta posibilitate este sa condimentezi porumbul cu bucatele de usturoi, nucsoara , ceapa, sare, piper etc. De asemenea, poti folosi diverse condimente precum busuiocul, oregano sau coriandru.
 

3 in cazurile in care ai un gratar foarte incins, cu o temperature mai mare decat cea de 195-200 grade Celsius, atunci este recomandat sa scufunzi stiuletele in apa rece. Lasa-l in apa rece cam un sfert de ora, pe urma scurge-l bine inainte de a-l pune pe foc.
 

  •   2011-05-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Boala care

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare