Cum sa...

#turturi acoperis #zapada inghetata acoperis #sistem degivrare #casa turturi gheata

Cum sa dai jos in siguranta turturii de pe acoperis

500 de lei este amenda pe care o primesc proprietarii care nu curata turturii de la streasina casei. Dincolo de valoarea sanctiunii, riscurile producerii unei nenorociri sunt uriase, de aceea iata cateva metode prin care poti scapa de sloiurile de gheata si de zapada de pe acoperis.

Inlaturarea zapezii si a turturilor de pe casa nu este o activitate tocmai usoara si presupune un efort destul de mare, cu riscuri pe masura. In primul rand, inainte de a dobori formatiunile de gheata, asigura-te ca nu exista riscul sa ranesti pe cineva, asta mai ales daca stai la sosea, iar pe trotuar circula multe persoane. E bine sa marchezi perimetrul astfel incat acesta sa fie ocolit pe timpul operatiunii.

Foloseste o lopata

Sursa foto: lmar2012b.blogspot.com

Turturii sau zapada inghetata care stau sa casa pot fi inlaturate cu ajutorul unei lopeti din plastic cu coada lunga, extensibila. O astfel de lopata e mai usoara si mai lesne de manevrat. Impinge in lateral zapada, incercand sa ajungi si in zona cea mai inalta a acoperisului.


Foloseste o matura

Daca nu ai o lopata, atunci te poti folosi si de o matura mai rezistenta, cu conditia sa aiba o coada telescopica. Atentie mare la felul in care o manevrezi. Asigura-te ca nu iti pui in pericol viata atunci cand efectuezi aceste manevre! Foloseste o casca de protectie, intrucat turturii si zapada inghetata pe care le dobori te pot rani inclusiv pe tine.

Cheama in ajutor o firma de specialitate

Sunt cazuri care te depasesc fizic, motiv pentru care e bine sa apelezi la ajutorul unei firme de specialitate, care are angajati special echipati cu utilaje si care vor inlatura in siguranta turturii uriasi si zapada de pe acoperis.

Instaleaza un sistem de incalzire

Sursa foto: adelaparvu.com

Burlanele electrice sunt si ele o solutie, e drept, usor mai costisitoare, dar care te scapa de riscul formarii turturilor. Practic, este vorba despre un sistem de degivrare a acoperisurilor. Acestea sunt incalzite si nu permit zapezii sa se depuna si nici apei sa inghete, astfel ca toata se scurge prin sistemul de jgheaburi si burlane. Un astfel de sistem costa in jur de 600 de euro.

Sursa foto: oradebucuresti.oradestiri.ro lmar2012b.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare