Cum sa...

#curatarea petelor #petele de pe saltea #pete saltea #curatare pete

Cum sa cureti petele de pe saltea, simplu si rapid

Salteaua de pat se poate pata cu usurinta mai ales daca ai copii mici, animale sau pur si simplu obisnuiesti sa mananci in pat. Accidentele sunt inevitabile. Si fiind vorba de saltea, petele par dificil de indepartat, la o prima vedere.

Exista insa cateva trucuri la care poti apela cu incredere.

Daca ai varsat cafea, apa sau orice alt lichid pe saltea, primul pas este sa presari peste pata bicarbonat de sodiu. Acesta va absorbi rapid lichidul impregnat intre tresaturi. Indeparteaza apoi bicarbonatul si daca este necesar repeta operatiunea.

Cum scapi de petele de pe saltea

Amoniac

Amoniacul este una dintre solutiile la care poti apela cu incredere pentru a scapa de petele de pe saltea.

La 1 litru de apa calduta, adauga cateva picaturi de detergent de vase si o cescuta de amoniac. Amesteca bine pana solutia. Inmoaie in aceasta o carpa din bumbac sau un burete si sterge suprafara patata. In cazul petelor vechi, aplica carpa pe pata si las-o timp de 5 minute, apoi clateste carpa si freaca locul patat foarte bine. Nu uita ca de fiecare data sa storci foarte bine carpa. Aceasta nu trebuie sa fie imbibata in substanta si doar umeda.

Atentie! Daca folosesti aceasta tehnica, este recomandat sa utilizezi manusi de protectie si sa deschizi foarte bine fereastra pentru a inhala cat mai putini vapori emanati de amoniac.

Otet

Otetul este o alta solutie la indemana pentru multe persoane. Acesta este util in indepartarea petelor si, in plus, elimina mirosurile neplacute.

Prepara o solutie din 500 ml otet alb, 200 ml apa calduta si 2 linguri detergent de vase.

Cu ajutorul unui burete sau al unei carpe inmuiata in solutia obtinuta sterge bine salteaua, insistand in locurile unde este patata. La final, sterge salteaua cu o carpa curata, din bumbac, care sa absoarba lichidul in exces. Deschide geamurile si aeriseste incaperea, lasand aerul proaspat sa patrunda in incapere si sa permita uscarea mai rapida a saltelei.

Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea