Copiii ti-au facut o "bucurie" si ai gasit mobila desenata cu markerul permanent? Nu dispera! Il poti curata rapid, daca apelezi la aceste trucuri simple.

Tapiserie

Tapiseria, dar si alte materiale, pot fi curatate cu ajutorul alcoolului sanitar, al solutiei de spalat geamurile, pe baza de alcool sau al acetonei. Atentie insa! Acetoana o poti folosi doar in cazul materialelor de culoare alba, deoarece decoloreaza.

Imbiba betisoarele de urechi in una dintre solutiile de mai sus si freaca bine locul in care au fost patate. Evita sa torni alcool sanitar sau alta solutie direct pe pata, deoarece nu vei reusi decat sa intinzi pata pe o suprafata mai mare.

Lemn

Markerul de pe mobila din lemn sau de pe parchet poate fi indepartat cu ajutorul pastei de dint sau alcoolului sanitar. Aplica putina solutie pe o carpa curata si sterge locul patat. Este indicat sa testezi insa aceasta tehnica pe o suprafata foarte mica, pentru a te asigura ca lemnul sau vopseaua de pe acesta nu se distruge.

Sticla

Masutele de cafea din sticla sau oglinzile pot fi curatate de marcherul permanent cu ajutorul alcoolului sanitar. O alta tehnica utila este sa curatarea acestora cu ajutorul pastei de dinti alba amestecata cu putin praf de copt. Sterge apoi totul cu o carpa curata.

Sursa foto: wikihow.com

  •   2016-09-30
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii