Este inevitabil ca dupa ce gatesti sa nu te trezesti cu pete de grasime sau chiar arsuri. Stiai insa ca le poti folosi fara a apela la chimicale? Poti curata foarte usor aragazul cu ingrediente naturale pe care le ai deja in casa.
Ai nevoie de:
- bicarbonat de sodiu
- otet
- zeama de lamaie
- apa
Curatarea cuptorului
Pentru a curata cuptorul pune la fiert un vas cu apa in care ai adaugat doua jumatati de lamaie. Lasa apa sa dea in clocot apoi adauga vasul in cuptor. Vaporii se vor depune pe peretii cuptorului si vor inmuia petele de mancare.
Inmoaie apoi un burete abraziv in apa cu lamaie si sterge bine peretii cuptorului.
Indepartarea petelor de arsura
Pentru petele de arsura foloseste bicarbonat de sodiu si otet. Presara bicarbonatul de sodiu direct pe pata (fara a te zgarci), apoi pulverizeaza otet peste aceasta. Lasa solutia sa actioneze timp de doua-trei minute apoi curata cu un burete abraziv. La final clateste cu apa. Repeta daca este necesar.
Curatarea gratarelor
Gratarele trebuie indepartate si scufundate intr-o solutie obtinuta dintr-un litru de apa calduta cu 4 linguri de bicarbonat si 5 de otet. Lasa-le sa stea in solutie peste noapte, apoi curata-le cu ajutorul unui burete si clateste-le foarte bine.
Sursa foto: pixabay.com