Cum sa...

#biblioteca #diy #cum sa #construire biblioteca #biblioteca incastrata in perete

Cum sa construiesti singur o biblioteca incastrata in perete

O biblioteca incastrata in perete este un mod excelent de a utiliza acele zone "ascunse" ale incaperii pe care nu stii cum sa le decorezi util, precum o portiune de perete din dreptul ferestrei, delimitata de o proeminenta a zidului. Invata sa construiesti singur o biblioteca incastrata in perete, in cativa pasi simpli!

1. Masoara inaltimea, adancimea si latimea zonei in care ai dori sa construiesti biblioteca. Marcheaza distantele dintre rafturi, astfel incat sa nu fie mai mari de 70 de cm. In caz contrar, va trebui sa folosesti materiale suplimentare de sustinere, precum picioarele din lemn sau metal.

2. Stabileste dimensiunile generale ale piesei de mobilier, extragand 0,35 cm de la masuratorile adancimii pentru laturi, rafuri, partea de sus si de jos a bibilotecii. Ai grija sa tii cont si de grosimea placii din spate a mobilei.

Extrage 3,80 cm din valoarea masurata a latimii, pentru a face loc placilor laterale. De pilda, daca fiecare raft are circa 70 cm latime, o adancime de 38 cm si biblioteca o inaltime de 157 cm, placile laterale ar trebui sa aiba fiecare cate 36 cm, cu rafturile de cate 72 cm in lungime si 36 cm adancime. Noteaza-ti fiecare dimensiune, astfel incat sa nu ai surprize atunci cand asamblezi placile.

3. Taie scandurile folosite pentru constructie, tinand cont intocmai de dimensiunile stabilite in prealabil.

4. Ataseaza placile laterale, cea de sus si de la baza, de spatele bibilotecii. Foloseste un adeziv special si holsuruburi pentru o structura rezistenta.

5. Foloseste un marker pentru a delimita punctele in care vei fixa biblioteca, apoi foloseste o bormasina pentru a efectua gaurile din perete. Marcheaza si placa din spate a bibliotecii in dreptul gaurilor, apoi asaza corpul in pozitia lui finala si monteaza suruburile strans. Prinde biblioteca in fiecare colt si in mijloc, pentru o sustinere de lunga durata.

6. Masoara cu o rigla distantele dintre rafturi, marcheaza cu markerul locurile in care vei introduce suruburile de sustinere. Foloseste adeziv si suruburi rezistente pentru a monta rafurile.

7. Decoreaza rafturile cum doresti, folosind vopsea, autocolant sau material textil. Poti folosi biblioteca in doar 1-2 zile de la asamblare, dupa ce se usuca bine adezivul si celelalte vopseluri pe care le-ai folosit!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare