Cum sa...

#gutui #fructe #depozitare

Cum sa alegi si sa depozitezi gutuile

Gutuile sunt fructe de toamna care se gasesc pe piata de prin octombrie pana in ianuarie. Gutuile reprezinta un aliment sanatos pentru perioada rece, ele fiind lipsite de grasimi si constituind totodata o buna sursa de vitamina C.

Cum sa alegi gutuile
 

1 Cand cumperi gutui, trebuie sa verifici fructele pentru a fi sigur ca faci o alegere buna. Gutuile trebuie sa fie aurii si tari, cu o coaja neteda. Evita fructele care au coaja zbarcita si pe cele care sunt verzi in loc de galben-aurii. Fructele coapte sunt cele aurii si tari, pastrandu-si fermitatea.

2 Cand le mirosi, parfumul lor ar trebui sa fie unul dulce, greu. Parfumul gutuilor se aseamana cu cel de ananas, guava si para. Aroma de gutuie este suficient de puternica incat sa se faca simtita intr-o camera.

3 De asemenea, fructele nu ar trebui sa aiba o coaja patata. Verifica si puful de pe fruct. Cu cat fructul este mai copt, cu atat ar trebui sa fie mai putin puf. Pe masura ce gutuia se coace, ea isi pierde puful.
 

Cum se depoziteaza gutuile
 

1Pentru a pastra gutuile, pune-le intr-o cutie si tine-le la temperatura camerei. Vor rezista astfel cam o saptamana.

Sursa foto: lastcrumb.com2 Pentru o durata mai lunga de timp, de pana la doua luni, baga-le intr-o punga de plastic.

Apoi sigileaza-o si pune-o la frigider . In loc de plastic poti sa le invelesti si in hartie. Vei evita astfel ca ele sa se strice. Gutuile trebuie puse separat de alte alimente si fructe, pentru ca au o aroma puternica, iar aceasta poate sa afecteze alte lucruri din frigider.

3 Daca le tai inainte sa le pui in frigider, atunci inveleste-le intr-o punga de plastic sau in folie de aluminiu . O alta varianta este sa le depozitezi intr-un recipient etans. 

4 Daca ai cumparat gutui care nu sunt foarte bine coapte, atunci depoziteaza-le undeva la temperatura camerei. Vor deveni galbene si vor emana un parfum dulceag, placut.

5 In cazul in care vrei sa congelezi gutuile, poti sa faci si acest lucru. Le vei putea pastra la congelator pentru o perioada de pana intr-un an.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea