Cum sa...

#pete de ciocolata #eliminare pete #textile #cum sa

Cum poti scoate petele de ciocolata de pe textile! Doua trucuri utile

Ciocolata este consumata de toata lumea si este aproape imposibil sa nu te confrunti macar o data in viata cu petele de ciocolata. Fie ca iti patezi hainele, fie ca iti patezi covorul sau mocheta, poti apela la aceste trucuri utile.

Detergent si amoniac

Tot ce trebuie sa faci este sa umpli o cana cu apa rece. Adauga in aceasta o lingura de detergent de vase si o jumatate de lingurita de amoniac. Amesteca foarte bine pana cand ingredientele se dizolva. Aplica solutia direct pe pata, in cazul hainelor, si maseaza usor locul respectiv. Clateste cu apa calduta si repeta daca este necesar.

In cazul covoarelor sau mochetelor, inmoaie o carpa curata, din bumbac, in solutia obtinuta si tamponeaza zona murdara. Repeta procedeul de cate ori este nevoie.

Glicerina

Petele de ciocolata de pe covor sau mocheta pot fi scoase cu usurinta cu ajutorul glicerinei. Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi o carpa curata in glicerina si sa freci bine locul patat. Lasa apoi glicerina sa actioneze timp de 10 secunde, direct pe pata si, daca este necesar, repeta procesul.

Cand pata a disparut, sterge covorul cu ajutorul unei carpe inmuiata in apa calda.

Acelasi truc il poti folosi si in cazul hainelor. Aplica putina glicerina direct pe pata si maseaza usor cu degetul. Lasa glicerina sa actrioneze timp de 10-15 secunde apoi clateste locul respectiv cu apa calduta. Repeta daca este necesar.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea