Cum sa...

#toaleta #sanatate #turisti #vacanta

Cum iti protejezi sanatatea intr-o toaleta publica, in vacanta

In vacanta, una dintre preocuparile esentiale o reprezinta protejarea sanatatii personale, in noul mediu in care te afli. Toaletele publice sunt necesare, insa pentru multi turisti, ele sunt adesea experiente neplacute, din cauza unei igiene precare a acestor locuri. Exista insa cateva lucruri pe care le poti face intr-o toaleta publica , in vacanta, pentru a nu te imbolnavi.

1 Alege o toaleta cu grija
 

Toaletele publice sunt folosite de un numar mare de persoane, aspect care este suficient pentru ca aceste locuri sa fie unele pline de germeni. Fa-ti programul zilnic, in vacanta, in asa fel incat sa mergi cat mai rar la o toaleta publica si evita locurile unde inca de la intrare observi ca igiena lasa mult de dorit. Evita toaletele publice cu mirosuri grele si pline de umezeala, deoarece acestea pot fi semne ca nu s-a mai facut de multa vreme curatenie. De asemenea, nu folosi vase de toaleta sau chiuvete crapate, chiar daca te grabesti foarte tare.

Alege toaletele publice din restaurante sau mall-uri mai degraba decat pe cele din benzinarii sau de la marginea drumului, pentru a avea conditii mai bune. De asemenea, acestea din urma pot fi aglomerate din cauza autocarelor care opresc in astfel de locuri. In plus, toaletele publice necesita de obicei o taxa de intrare , ceea ce inseamna ca trebuie sa ai mereu marunt la tine si sa pui mana pe bani. Din pacate, aceasta taxa nu este o garantie a bunelor servicii oferite.
 

2 Asigura ca ai accesoriile necesare
 

In bagajul de mana ar trebui sa ai cateva accesorii de baza: servetele de hartie, servetele sau o solutie dezinfectanta, produse de igiena intima etc.
 

3 Redu contactul direct la minim sau elimina-l
 

Foloseste hartie sau invelitoare speciale, de unica folosinta , pentru vasul de toaleta. Nu te aseza direct pe el niciodata. Cand tragi apa, foloseste o bucata de hartie pe post de manusa, pentru a nu pune mana pe buton, fir etc.

Foloseste hartie pentru a o pune in apa vasului, astfel incat aceasta sa nu poata sari, evitand orice contact cu pielea.

Pune capacul inainte de a trage apa si iesi repede. Cand se trage apa, particule din apa aflata in vasul de toaleta se ridica in aer si pot fi inhalate si, odata cu ele, diversi microbi. La iesirea din cabina de toaleta, foloseste o bucatica de hartie pentru a deschide usa . Mecanismul de tragere a apei, clanta usii dinspre interior sau cosul de gunoi sunt obiecte folosite in mod obisnuit inainte de iesirea din cabina si, prin urmare, inainte de spalarea pe maini. Va trebui, deci, sa reduci la minim contactul.
 

4 Spala-te pe maini si sterge-le cu grija
 

Foloseste apa si sapun si freaca bine cam jumatate de minut. Cele mai indicate tipuri de prosoape sunt cele de hartie. Exista insa si toalete care au prosoape din fibra textila, care se rotesc si care sunt igienizate de un aer cald. Insa aceste aparate sunt mai putin igienice deoarece bacteriile tind sa se dezvolte in conditii umede, la caldura.
 

5 Stai doar cat este necesar
 

Stai cat mai putin intr-o toaleta publica, pentru a reduce respirarea aerului de aici. La iesire, este bine sa eviti contactul direct cu usa, pentru ca nu toata lumea este neaparat curata pe maini cand pleaca. Daca vrei sa te aranjezi putin, lasa pieptanatul sau fardatul pentru mai tarziu, intr-un loc aerisit si mult mai curat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea