Cum sa...

#perete #adeziv #tapet #aplicare tapet

Cum indepartezi adezivul de tapet

Cand renunti la vechiul tapet, dupa indepartarea acestuia de pe perete, trebuie sa cureti si adezivul ramas in urma. Doar astfel vei avea o suprafata curata, pe care poti aplica un tapet nou sau o zugraveala, dupa cum iti doresti.

Iata ce trebuie sa faci:
 

1 Pregateste podeaua
 

Inainte de a aplica orice tip de tapet, pentru a proteja podeaua, acopera-o cu o folie de plastic. Pregateste si niste carpe sau prosoape vechi, pe care sa le ai la indemana in cazul in care vei scapa resturi lichide de pe tapet.
 

2 Pregateste apa cu detergent si ustensile de curatat
 

Pune intr-un lighean sau intr-o galeata apa cat mai calda, la limita suportata de maini. In apa se adauga o lingurita de detergent de vase .

Compozitia te va ajuta sa indepartezi adezivul ramas pe perete, dupa ce ai dat jos tapetul. Este recomandat ca apa care se raceste sa fie inlocuita cu apa proaspata, calda, pentru o curatare mai eficienta.

De asemenea, ai nevoie de bureti cu care vei spala suprafata pe care doresti sa o cureti. Pentru suprafetele mai greu de curatat, este bine sa folosesti o perie ca cea pentru covoare.
 

3 Spala peretele cu apa si detergent
 

Cu ajutorul buretelui inmuiat in apa calda, spala portiuni mici de perete, pentru a inmuia adezivul si a-l inlatura mai usor. In portiunile in care adezivul este intarit si nu poate fi inlaturat usor, foloseste o perie, pentru a freca mai puternic in acea zona.
 

4 Spala suprafata din nou, cu apa curata
 

Dupa ce ai indepartat adezivul, resturile trebuie sa fie curatate cu apa proaspata. Goleste galeata cu apa si detergent si pune doar apa calda. Spala din nou peretele, eliminand resturile de adeziv si detergent. Operatiunea se repeta de cate ori este nevoie, pentru ca peretele sa ramana curat.

O alta varianta este sa astepti sa se usuce peretele foarte bine si sa folosesti o hartie abraziva pentru a indeparta ultimele urme de adeziv.
 

5 Foloseste alte solutii in loc de detergent
 

Curatarea adezivului de tapet se poate realiza si printr-un amestec de apa calda cu otet alb. La o galeata de apa calda spre fierbinte este necesara o cana de otet alb. Compozitia se intinde pe perete, intr-un strat, lasat in jur de 10 minute sa actioneze. Apoi se foloseste o razuitoare si un burete pentru a curata suprafata de adeziv. La final, trebuie folosita tot apa curata, calda, la fel ca in primul caz.

O alta solutie pe care o poti face in casa este un amestec de bicarbonat de sodiu si balsam de rufe . La o stila de tip spray, cu apa calda, se pun o lingura de bicarbonat si patru linguri de balsam.

In cazul in care ai nevoie de alte metode, incearca varianta foliei de aluminiu. Aceasta trebuie intinsa pe suprafata peretelui, apoi se trece cu fierul de calcat peste ea, cu scopul de a incalzi adezivul. Dupa ce acesta se inmoaie, poate fi indepartat mai usor.

Vrei sa-ti renovezi casa si cauti un zugrav? Nu mai pierde timp intreband in stanga si-n dreapta de un mester bun. Intra pe cautzugrav.ro si cauta persoana care sa corespunda cerintelor tale! Iti oferim posibilitatea sa gasesti in timp record mesteri autorizati, ale caror servicii au fost apreciate de alte persoane. Spor la treaba!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului