Cum sa...

#pereti #vopsea #huma

Cum cureti huma de pe pereti

huma reprezinta adesea o problema la reconditionarea unor pereti care nu au mai fost zugraviti de multa vreme. Pentru a putea aplica vopseaua dorita, este nevoie de o curatare corecta, in prealabil, a suprafetei peretilor.

1 Pregateste si foloseste solutiile necesare
 

Fa o solutie din apa calda si sapun. Apa calda este mai eficienta decat apa rece in dizolvarea grasimii existente in huma. Va fi nevoie de o cantitate generoasa de solutie pentru a spala si curata foarte bine peretii. In cazul in care prima incercare esueaza, este recomandat ca peretele sa fie umezit a doua oara, pentru o mai buna inmuiere.
 

2 Foloseste instrumentele potrivite pentru huma
 

Foloseste un trafalete cu care sa umezesti peretii cat mai bine. Nu uita sa acoperi podeaua cu o folie, pentru a o proteja.

Cu ajutorul unui spaclu, incepe sa razuiesti huma, alegand locurile in care aceasta este mai umflata si poate fi desprinsa cu usurinta. Foloseste, daca se poate, un spaclu cat mai lat, cu un maner lung , pe care sa-l poti manui cu usurinta.

In loc de spaclu poti folosi un burete, o carpa sau o perdea de tip vechi, asemanator unei site. Bucata de perdea poate fi un instrument util in raschetare si spalare.

Este important ca huma sa fie inlaturata complet. In locurile in care raman urme de huma si se da cu lavabil peste ea, se poate sa apara efectul de umflare. Este recomandat ca spalarea humei sa se faca pe zone mici, de maxim jumatate de metru, dupa care se schimba apa si se clateste carpa sau instrumentul cu care s-a lucrat.
 

3 Repara
 

Dupa ce ai indepartat huma, foloseste o amorsa de perete (solutie din apa si aracet ). Stratul de amorsa se aplica dupa spalarea humei. Asteapta ca stratul de amorsa sa se usuce si apoi treci la gletuire.
 

4 Aplica vopseaua dorita
 

Pregateste si aplica vopseaua pe care ai ales-o pentru incaperea respectiva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea