Cum sa...

#pardoseala #linoleum #podea

Cum asezi linoleumul

Linoleumul reprezinta o alternativa ieftina la gresie sau parchet, preferata de cei care opteaza pentru o amenajare modesta a casei. In ultimii ani au aparut pe piata diverse modele de linoleum astfel ca acesta poate fi adaptat oricarui stil de amenajare. Daca te hotarasti sa folosesti linoleum in casa ta, iata cateva reguli pe care este bine sa le stii atunci cand asezi acest material:

1 Curata bine pardoseala si indeparteaza toate denivelarile.

Pa langa faptul ca acestea sunt vizibile si se simt atunci cand calci peste ele, in timp, zona lor poate fi acoperita de mucegai.


2 Atunci cand transporti linoleumul este bine sa-l tii la o temperatura de peste 15o C.

In cazul in care transporti linoleumul la o temperatura mai mica de aceasta valoare este posibi ca acesta sa se condenseze. In aceste conditii, este bine sa tii materialul timp de 1-2 zile la temperatura camerei inainte de a-l aseza.


3 Indeparteaza sipcile montate de-a lungul peretilor inainte de a aseza linoleumul.


4 Foloseste un adeziv special din comert adaptat in functie de linoleum si de materialul podelei pe care se aplica acesta.


5 Linoleumul este rezistent la apa insa apa ramasa in exces pe suprafata acestuia poate patrunde prin zonele de imbinare.

De aceea, este bine sa aplici Poti un strat fin de silicon pe marginile linoleumului in timpul montarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului