Cum sa...

#masa #dining #mobilier #bucatarie

Cum amenajezi locul de servire a mesei

Locul de luat masa reprezinta unul dintre cele mai folosite spatii din casa. Diningul este recomandat sa fie amenajat in conformitate cu nevoile familiei, deoarece el reprezinta un spatiu intim, de relaxare si socializare.

Iata in continuare cativa factori de care este bine sa tii cont cand amenajezi spatiul pentru dining :
 

1 Stabileste cate persoane sunt si cat de des folosesc spatiul
 

Indiferent despre ce locuinta este vorba, pentru amenajarea spatiului de luat masa este important sa stii cat mai clar cate persoane vor folosi in mod regulat acest spatiu. Odata ce cunosti acest lucru, vei putea sa te concentrezi asupra posibilitatilor de amenajare potrivite pentru numarul de utilizatori si pentru frecventa cu care se ia masa aici.
 

2 Rezerva un spatiu pentru servirea mesei
 

Sursa foto: trentinointavola.itSpatiul destinat mesei poate fi integrat in bucatarie, insa,intr-o casa mai mare, el este recomandat sa fie usor delimitat de bucataria propriu-zisa. Iata 3 solutii pentru a amenaja acest spatiu:
 

Spatiu de luat masa in bovindou
 

Daca dispui de un bovindou, acest spatiu ca un balconas inchis, prevazut cu ferestre , este ideal pentru a lua masa. Bovindoul are si un important rol ornamental, care te poate inspira pentru o amenajare relaxanta si intima, pastrand legatura totusi cu exteriorul prin ferestre.
 

Bar transformat in spatiu de luat masa
 

In loc de un spatiu traditional, cu masa, poti transforma un bar in spatiu de luat masa. Aceasta solutie se potriveste locuintelor cu un design dinamic, modern, in special pentru persoanele tinere si pentru cei care nu gatesc prea mult.
 

Bucataria si balconul regandite ca spatii
 

Cei care au balconul in prelungirea bucatariei pot sa regandeasca intreg spatiul. O solutie este sa renovezi balconul, sa-l izolezi bine si sa-l transformi in bucatarie. Poti pune aici aragazul si dulapurile, chiar si frigiderul. Astfel, bucataria in sine va ramane ca un dining, cu suficient spatiu pentru o masa cu 4 scaune.
 

3 Alege mobilierul potrivit
 

Sursa foto: housepaintingtutorials.comIn functie de zona pe care ai ales-o pentru spatiu de luat masa, vei putea sa te concentrezi asupra variantelor de mobilier pe care le ai. Camerele amenajate in totalitate ca zona dining au numeroase variante de mese cu scaune, de la mobila de epoca la cea rustica sau cea contemporana.

Bucatariile mici, de bloc, pot fi amenajate cu mese pliante, Astfel se economiseste spatiu prin aceste mese prinse pe perete, fara picioare, sustinute doar de un “picior” dreptunghic, care permite plierea.
 

4 Alege elementele de decor potrivite
 

Spatiul de luat masa trebuie sa fie relaxant, linistit, confortabil. Foloseste-te de tablouri, tapet, vesela, iluminare etc pentru a crea o atmosfera deosebita. De asemenea, este indicat sa respecti unele reguli. Covorul folosit in zona de dining trebuie sa fie suficient de mare incat sa incapa sub masa si sub scaune. Covorul estompeaza sunetele, ofera confort si contribuie la designul incaperii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea