Cum sa...

#cum am montat plasa de tantari #plase tantari

Cum am montat plasa de tantari la fereastra

Stau intr-un apartament inchiriat, undeva prin Dristor si aveam o mica problema: nu puteam sa dorm cu geamurile deschise din cauza tantarilor. Pentru ca nu ma numar printre norocosii care au aer conditionat, incerc sa-mi aerisesc bine seara casa si dimineata cand e mai racoare afara. Doar ca, de cate ori deschideam geamul, mai ales seara si noaptea, ma invadau musafiri nepoftiti ca tantari, muste, gandaci si alte insecte. Asa ca m-am gandit sa pun capat problemei si sa-mi confectionez singura o plasa de tantari.

Am avut nevoie de:

  • material de tip plasa;
  • sipci din lemn;
  • ruleta sau metru de croitorie;
  • piuneze;
  • bomfaier:
  • ciocan;
  • cuie;
  • lipici pentru lemn.

 

Iata cum am procedat:

1. Am masurat suprafata geamului 


Inainte de a ma apuca de treaba, am masurat cu atentie suprafata geamului unde aveam de gand sa fixez ulterior panza. Am tinut seama de adancimea santului de inchidere, astfel ca aceasta sa nu fie mai mica decat grosimea sipcilor din lemn pe care urma sa le folosesc.

2. Am taiat sipcile 

Dupa ce am luat dimensiunea ferestrei, m-am ocupat de cadrul in care urma sa fixez materialul tip plasa. Am avut nevoie de sipci de lemn pe care le-am cumparat de la un magazin de bricolaj. Pentru un geam de 158 cm /69 cm am avut nevoie de 3 astfel de sipci de 2 m pentru care am platit 30 RON.



Atunci cand am taiat sipcile am masurat inainte grosimea lor. Asta pentru ca a trebuit sa scad de doua ori aceasta valoare din lungimea a doua dintre sipci, pentru ca ele urmau sa fie lipite la capete. Altfel ar fi avut o dimensiune mai mare decat geamul.

 

3. Am lipit cadrul 

Dupa ce am taiat sipcile, am verificat inca o data daca se potrivesc bine la geam si am trecut la urmatoarea etapa. Am fixat cadrul cu ajutorul unor cuie mici si subtiri. Nu am folosit cuie mari pentru ca riscam sa se despice sipca, in momentul in care le bateam. Eu am folosit si lipici, inainte de a bate cuiul, pentru o sustinere mai buna. Pentru mai multa stabilitate, am mai adaugat o sipca la mijlocul cadrului, pe latime.

4. Am traiat materialul

Dupa ce am taiat materialul, urmatoarea etapa a fost fixarea lui. L-am intins bine dupa care l-am fixat cu ajutorul piunezelor. Pentru ca piunezele mele patrundeau mai greu lemnul, m-am folosit de un ciocan. Excesul de panza l-am taiat dar am mai lasat circa 1-2 cm pentru a evita destramarea tesaturii.

5. Am fixat panza pe cadru

Dupa ce am taiat materialul, urmatoarea etapa a fost fixarea lui. L-am intins bine dupa care l-am fixat cu ajutorul piunezelor. Pentru ca piunezele mele patrundeau mai greu lemnul, m-am folosit de un ciocan. Excesul de panza l-am taiat dar am mai lasat circa 1-2 cm pentru a evita destramarea tesaturii.

Daca pasii prezentati mai sus ti se par complicati si preferi o solutie mai rapida, iti recomand sa folosesti o plasa magnetica anti-insecte. Poti sa-ti comenzi una de pe Teamdeals.ro, preturile pornesc de la 25 RON.

Plasele magnetice se monteaza foarte usor si nu ai nevoie de ustensile. In plus, pot fi demontate cu usurinta pentru a fi spalate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea