Cum sa...

#cuvertura #pat #perne #dormitor

Cum alegi cuvertura de pat potrivita pentru dormitorul tau

Daca vrei sa improspatezi look-ul dormitorului tau rapid si ieftin , tot ce ai de facut este sa cumperi o cuvertura de pat. Pare o solutie simplista, dar in realitate este o metoda excelenta de a transforma intregul aspect al camerei.

Cand insa te decizi sa cumperi o cuvertura de pat, esti nevoit sa alegi dintr-o multime de modele, culori, texturi, iar acest lucru poate fi dificil de facut.  Exista insa anumite criterii dupa care te poti orienta, astfel incat sa faci alegerea corecta.
 

1 Stabileste marimea patului si cuverturii
 

Primul lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere este marimea patului. Fara a sti precis acest lucru, nu vei putea alege o cuvertura potrivita, indifferent de modelul ales sau felul in care vrei sa o asezi. Masoara patul si noteaza-ti intr-un caietel. Vei reveni deseori la aceasta notita, pentru ca atunci cand cumperi o cuvertura vei avea in fata o multime de marimi diferite si astfel nu te vei incurca in calcule.

Apoi stabileste marimea pe care ti-ai dori sa o aiba cuvertura. Unele dintre cele mai mari cuverturi de pat pot avea o dimensiune de 280cm X 270 cm. Gandeste-te daca vreo o cuvertura care sa treaca de margini, coborand pana jos sau daca vrei una ceva mai scurta.
 

2 Stabileste culoarea
 

Culoarea reprezinta unul dintre criteriile esentiale in alegerea unei cuverturi, deoarece efectul ei este foarte puternic, in ceea ce priveste aspectul general al camerei. Acorda, asadar, o atentie deosebita alegerii culorii. Fa un inventar al culorilor si nuantelor existente in camera. Pornind de la ele, gandeste-te la posibile culori pentru cuvertura, care sa repete culoarea perdelei, covorului sau al unui accesoriu precum lampa. Sau, dimpotriva, gandeste-te la o culoare complementara pentru acestea. De exemplu, intr-un dormitor cu mobila wenge, ciocolatiul mobilierului se combina perfect cu o cuvertura portocalie. Aceasta se potriveste foarte bine in decor, inveselind camera si armonizandu-se cu wenge-ul.
 

3 Alege un stil
 

Cuverturile se gasesc intr-o gama de modele si stiluri extreme de diversificata. Prin urmare, indifferent de design-ul interior al dormitorului tau, vei gasi in mod sigur o cuvertura care sa se integreze perfect. Poti alege o cuvertura cu o tema marina, in albastru, pentru o camera de baiat, in care dungile orizontale ale cuverturii sa corespunda dungilor verticale ale perdelei. Pentru un design interior abstract, gasesti cuverturi cu modele simple, spirale, dungi etc.

Materialul din care este fabricata cuvertura trebuie sa asigure atat confortul, cat si stilul. Este recomandat sa alegi o cuvertura pentru vara, realizata dintr-o tesatura usoara precum panza sau bumbacul si o cuvertura de iarna, din lana sau flanel.
 

4 Alte caracteristici ale cuverturii
 

Gasesti pe piata cuverturi matlasate si nematlasate, in functie de nevoi. De asemenea, poti opta pentru un produs care are o singura fata sau pentru unul cu doua fete, reversibile.

Nu uita sa iei in considerare si seturile care contin perne . Uneori poate fi dificil sa gasesti perne potrivite pentru o anumita cuvertura, din cauza texturii, modelului sau culorii acesteia. Cea mai simpla solutie intr-un astfel de caz este sa achizitionezi o cuvertura care are si fete de perna.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea