Cum sa...

#cuptor #sfaturi practice #cuptor electric #alegere cuptor

Cum alegi cuptorul electric perfect pentru bucataria ta

Piata electrocasnicelor este extrem de variata, de aceea alegerea acestor aparate este din ce in ce mai dificila. Una dintre cele mai grele misiuni este insa alegerea cuptorului electric pentru bucatarie. Acesta trebuie sa fie foarte util, sa consume putin, dar trebuie sa aiba si un design potrivit decorului pe care l-ai ales in bucataria ta. Iata cateva sfaturi utile care te pot ajuta sa alegi cuptorul electric perfect pentru tine:

1. Dimensiunile

Marimea este un criteriu foarte important atunci cand vine vorba despre aparatele din bucatarie. Astfel, inainte de a te aventura sa cumperi un cuptor electric masoara spatiul de care dispui in bucatarie. Alege apoi un model de dimensiuni medii, astfel incat bucataria ta sa nu para foarte inghesuita. Ia, de asemenea, in considerare si functionalitatea sa, nu doar designul.

2. Capacitatea

In afara dimensiunilor fizice, verifica si capacitatea cuptorului, adica cate produse alimentare intra in el la o singura utilizare. Este foarte important sa stii capacitatea cuptorului, in cazul in care gatesti cantitati mari de mancare sau, dimpotriva, mai putine.

3. Consumul energetic

Evident, pentru ca vorbim despre un cuptor electric, asigura-te ca nu o sa primesti nici facturi la electricitate foarte mari. Verifica asadar si ratingul de energie al cuptorului inainte de a-l achizitiona.

Ideal ar fi sa alegi un model care are un rating A+, ceea ce inseamna un consum redus de energie electrica.

4. Alte caracteristici importante

In afara de dimensiuni, consumul de energie si greutate, atunci cand vrei sa cumperi un cuptor electric trebuie sa tii cont si de alte detalii. Cuptorul electric trebuie sa aiba si lumina interna pentru a permite vizualizarea mancarii in timpul prepararii. De asemenea, este important sa te asiguri ca aparatul are un un cordon lung, astfel incat acesta sa ajunga la orice priza.

Verifica si butoanele de control. In functie de preferintele tale, poti opta pentru niste butoane elegante clasice, dar si pentru un cadru digital. Totodata, cuptorul trebuie sa aiba ca setari elementare si optiunile de dezghetare sau reincalzire.

Sursa foto: zoom-biz-news.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare