Cum sa...

# cele mai bune saltele #alegere saltea #saltele

Cele mai bune saltele pentru cupluri

Chiar si cuplurile care sunt pe aceeasi lungime de unda pot intampina greutati cand vine vorba de alegerea unei saltele.

Somnul este o actiune individuala si totul, de la varsta pana la pozitia in care se doarme sau greutate poate afecta confortul oferit de catre saltea. Conform unui sondaj, peste 93% dintre repondenti afirma ca salteaua este cel mai important aspect ce contribuie la un somn bun, iar asa cum probabil bine stiti, calitatea unui somn bun imbunatateste sanatatea, memoria, puterea de concentrare, greutate si multe altele.

De cele mai multe ori, o persoana face un compromis in privinta saltelei, iar asta poate duce la un somn de calitate mai slaba, iar acest aspect nu poate fi unul pozitiv. Studii recente indica faptul ca o calitate slaba a somnului poate deveni o sursa de probleme in relatie, deci gasirea unei saltele confortabile este cu adevarat important pentru cupluri.

Totusi, nu este nevoie sa va impacientati daca va situati la capete opuse cand vine vorba la compatibilitatea cu salteaua si sunt solutii care sa va impace pe amandoi. Iata problemele ce pot sa apara si solutiile ce le pot rezolva conform expert-saltele.ro.

Problema numarul 1: fermitatea saltelei

Una din cele mai comune probleme in cupluri la alegerea saltelei este fermitatea acesteia, unii prefrand o saltea mai tare, iar altii mai moale. Aceasta problema este cu atat mai comuna in cadrul cuplurile unde exista o diferenta majora de greutate intre cei doi.

Cea mai simpla solutie ar fi achizitionarea a doua saltele care combinate sa dea latimea patului. Astfel, cuplul isi poate alege individual tipul de saltea dorita, dar este important ca inaltimea acestora safie identica. O alta solutie ar fi alegerea unei saltele mai ferme, dar care sa cuprinda si o suprafata moale.

Problema numarul 2: probleme de sanatate

Sunt cateva probleme de sanatate ce pot face somnul neconfortabil, printre acestea incadrandu-se durerile de spate si incheieturi, arsuri stomacale, apnee de somn si multe altele. Cea mai buna solutie ar fi sa alegeti o saltea spuma memorie, la care sa adaugati si perne memory foam. Astfel, multe dintre problemele de sanatate indicate mai sus se pot ameliora de-a lungul timpului.

Problema numarul 3: temperaturi de somn diferite

Somnul mai racoros sau mai fierbinte pe o saltea poate fi din nou o sursa de conflict. Se intampla destul de des ca unei persoane sa-i fie mai mereu frig, iar alteia sa-i fie cald. in astfel de cazuri aceasta problema se face simtita indiferent de tipul saltelei, dar este cunoscut faptul ca saltelele cu arcuri si cu materiale ce permit transferul temperaturii, cum ar fi bumbacul sau lana, ajuta. La fel de recomandate sunt si saltelele memory foam.

O alta modalitate de a depasi aceasta problema este sa pastrati camera la o temperatura mai scazuta si sa utilizati pilote sau paturi separate, in functie de nevoi.

Problema numarul 4: simtiti cand cealalta persoana se misca in pat

Miscarea in pat este un alt subiect de disputa in cupluri. Ca aveti program de somn diferit, sau pur si simplu aveti un somn mai usor, o saltea ce transmite miscarea poate fi o sursa de nervozitate.

Este cunoscut faptul ca saltelele cu arcuri sunt saltelele ce transmit cel mai mult miscarea. Se gasesc totusi saltele cu zone cu arcuri independente dar si cu straturi mai groase de spuma, toate acestea rezultand intr-o transmitere a miscarii mult mai redusa. Totusi, cea mai buna solutie conform www.expert-saltele.ro este achizitia unei saltele din latex sau a unei saltele memory foam, ambele tipuri de saltele fiind cunoscute ca oferind cea mai scazuta transmitere a miscarii.

Achizitionarea celei mai bune saltele pentru cupluri

Achizitionarea celei mai bune saltele este mai usoara daca va faceti un plan in avans si comunicati cu partenerul de viata. Discutati impreuna despre ce doriti de la pat, faceti achizitia impreuna si gasiti cea mai buna solutie pentru ca amandoi sa dormiti confortabil.

1. Vorbiti despre preferinte! Ca in orice relatie, comunicarea este esentiala. Vorbiti despre ce nu va place la actuala saltea, tipul de saltea pe care o doriti, etc. Astfel va puteti face o idee despre ce vrea fiecare.

2. Ganditi-va la dimensiune! Cel mai probabil va veti dori un pat de mari dimensiuni, ceea ce este si recomandabil pentru cupluri. Cu cat mai mare salteaua, cu atat mai confortabil va fi somnul. Evident, asta tine si de dimensiunea dormitorului.

3. Pretul nu trebuie sa fie elementul definitoriu. Nu uitati ca achizitionarea unei saltele este o investitie pe termen lung. Cel mai probabil veti utiliza salteaua in jur de 8 ani, deci achizitionarea unei saltele nu trebuie sa tina strict de pretul acesteia.

Recomandarea noastra sa discutati sincer in interiorul cuplului, iar solutia ce va rezulta va fi cea mai potrivita.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea