Cum sa...

#curatare frigider #frigider

Cat de des trebuie sa cureti frigiderul?

Frigiderul este unul dintre cele mai folosite aparate electrocasnice din bucatarie, din acest motiv va trebui intretinut cat mai bine. Mancarea care se varsa accidental, pete de grasime, resturi de alimente sau ingredientele care expira sunt doar cateva dintre motivele pentru care, aproape zilnic, este recomandat sa cureti interiorul frigiderului. In plus, in acest fel, ai grija de sanatatea intregii familii care va consuma tot timpul doar alimente proaspete depozitate in conditii optime.

 

Locurile din frigider care se curata zilnic sau saptamanal

Pentru a evita suprafetele murdare si mirosurile urate, sterge rafturile si interiorul sertarelor frigiderului cel putin o data pe saptamana. O idee buna ar fi sa iti formezi un obicei astfel incat sa arunci periodic mancarea si resturile depozitate care sunt deja vechi si sa stergi interiorul frigiderului de fiecare data, inainte sa pui la rece alimentele pe care le cumperi, in fiecare saptamana.

Sterge orice urma de apa sau alte alimente care se varsa intamplator in frigider cu o carpa sau un burete de vase. Ar trebui sa stergi pata imediat, altfel va fi mai greu de indepartat, daca ramane acolo si se usuca.

Sterge exteriorul frigiderului o data la doua-trei zile. Cu o laveta si solutie de curatare, sterge urmele de pe frigider, petele si murdaria, insistand in special pe manerul usii.

Locurile din frigider care se curata ocazional

Partea de sus a frigiderului este o zona in care se acumuleaza praf, dar si un loc in care de multe ori depozitezi lucrurile inutile.

Partea de sub frigider ar trebui curatata o data la cateva luni. Pentru a curata cat mai bine, este necesar sa muti frigiderul de pe loc si de langa perete si sa stergi cu un mop si o solutie de curatare eficienta, apoi pune la loc frigiderul.

Garniturile de cauciuc ale usii de la frigider reprezinta un loc in care se aduna de multe ori firmituri si resturi. Curata acest loc cu o laveta si apa cu detergent de vase, apoi sterge cu o carpa uscata pentru ca garnitura sa se se usuce cat mai bine.

Sfaturi pentru a curata eficient frigiderul

1. Fa curatenie in frigider, asa cum faci si intr-un dulap de haine. Scoate tot ce este in el si decide ce anume pastrezi si ce ar trebui sa ajunga la cosul de gunoi.

2. Sterge rafturile si sertarele cu un burete si o solutie de curatare. Toate partile care se detaseaza se pot spala direct in chiuveta. Cand totul este curat poti sterge inca o data cu o solutie pe baza de apa si otet. In felul aceste dezinfectezi interiorul frigiderului, fara sa folosesti substante chimice.

3. Pune alimentele la loc, in frigider. Dupa ce ai aruncat toate alimentele care au expirat sau sunt prea vechi, pune la loc ceea ce pastrezi. Sterge cu o carpa uscata sticlele si borcanele pe care le asezi in frigider

4. De-a lungul timpul bobinele condensatorului se vor umple de praf si din aceasta cauza frigiderul nu va mai functiona eficient. Curata-le de praf din cand in cand, pentru a te asigura ca frigiderul functioneaza asa cum trebuie.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea