Cum sa...

#casa #barbat #amenajare #stil masculin

Casa ideala pentru un barbat

Amenajarea casei reprezinta una dintre cele mai mai placeri si provocari pentru o femeie. Numai ca, in goana dupa lucruri, nevoile si gusturile partenerului trec uneori pe planul doi. Un barbat isi manifesta mai putin preferintele, dar acest lucru inseamna doar o noua provocare pentru tine: sa afli cum sa amenajezi casa pentru ca si un barbat sa fie multumit de rezultat.


1 Afla care ii sunt preferintele si gusturile
 

Daca vrei sa amenajezi casa in asa fel incat si el sa se simta confortabil, fa investigatii. Afla ce-i place, observa unde obisnuieste sa stea seara, cand se uita la televizor, intreaba-l care sunt obiectele lui preferate.

Si pentru ca barbatii nu au foarte multa rabdare cand vine vorba despre decoratiuni, este recomandat sa stii tu mai multe despre gusturile masculine, in materie de design. De exemplu, barbatii prefera un decor functional si confortabil, o arhitectura curata, in linii drepte.

In general, culorile cu un aer masculin sunt tonurile de maro, cafeniu, pamantiu, gri, negru, argintiu. Ca materiale, prefera obiectele din piele, tesaturile trainice, in culori si modele simple, modelele in linii drepte sau materiale uni, piesele din lemn inchis la culoare.
 

2 Foloseste aparatura electronica in designul casei voastre
 

Sursa foto: woohome.comUn lucru de care orice barbat se simte atras il reprezinta aparatura electronica. Daca pentru el niciun gadget nu este prea sofisticat, pentru tine se poate ca o acumulare de astfel de aparate sa nu reprezinte decat o mare bataie de cap: fire multe prin casa, praf, mai putin spatiu etc.

Realizeaza un echilibru: fa o lista cu acele aparate de care aveti amandoi nevoie. Cauta cele mai bune oferte si gandeste-te totodata la un loc in casa pentru acestea. Investeste in produse de calitate, care sa arate si sa functioneze bine in spatiul locuintei. O dispunere adecvata a unui sistem de sonorizare in living poate sa va ofere clipe minunate, la un film, seara, in intimitatea casei. O plasma de calitate adauga un plus de eleganta camerei, iar partenerul tau va fi incantat de aceasta alegere.


3 Opteaza pentru un fotoliu de piele


Barbatilor le place sa aiba un fotoliu confortabil sau o canapea mare, din piele. Daca si partenerul tau se simte rasfatat cand foloseste o astfel de mobila, atunci ofera-i un loc special. Va aprecia faptul ca esti atenta la detalii. Alege un produs cat mai simplu, in linii sobre, Culoarea sau nuanta trebuie sa se potriveasca cu acea camera, dar si cu personalitatea lui. Renunta la ideea de a-i accesoriza fotoliul cu o pernuta sau o patura pufoasa.

Canapeaua sau fotoliul trebuie sa fie suficient de mare incat sa-i permita sa se intinda. Astfel, canapeaua cu sezlong sau fotoliul cu suport extensibil pentru picioare reprezinta o alegere buna.


4 Amenajeaza-i un birou masculin si elegant


Pentru un birou sofisticat, amenajeaza spatiul in asa fel incat sa aiba si partenerul tau suficient loc pentru calculator, dar si pentru accesorii. Cumpara dulapioare sau rafturi cu usa, pentru ca el sa-si poata depozita lucrurile, fara ca numeroasele CD-uri si hartii sa fie la vedere. In plus, nici nu se vor umple de praf. 

Camufleaza cablurile aparaturii de birou cu plinte, canale de cablu, panouri de gips-carton sau cu alte elemente potrivite in decor.

Fa-i o surpriza frumoasa realizand un tablou cu diverse obiecte care-i sunt dragi, toate prinse in aceeasi rama. Poate fi vorba despre maruntisuri de la echipa lui favorita de fotbal, pot fi fotografii, timbre sau orice alte lucruri dragi lui. Agata tabloul pe perete, in fata scaunului sau de birou.


5 Amenajeaza adecvat spatiul personal din baie


Sursa foto: manolith.comUn lucru de care toti barbatii se plang il reprezinta cosmeticele si accesoriile feminine raspandite prin toata baia. De aceea, este bine ca acest spatiu sa fie impartit la nivel de depozitare, atat pentru el, cat si pentru tine. Foloseste rafturi din materiale solide, mai degraba decat buzunare din tesaturi, pentru ca el sa-si poata pune obiectele de igiena personala.


6 Rezerva-i un scaun special la masa


Barbatilor le place sa simta ca sunt capul familiei. Majoritatea isi aleg un anumit scaun la masa, la care nu mai renunta. Este “tronul” lor, simbolul autoritatii si responsabilitatii pe care o poarta. Ofera-i aceasta placere.


7 Acorda-i suficient loc in dulapul de haine


Indiferent cate haine si accesorii ai, trebuie sa faci suficient loc si pentru lucrurile lui. Daca va avea sertare, rafturi, carlige sau umerase suficiente pentru a-si pune hainele, palariile, sosetele, pantalonii, cravatele etc, atunci va fi stimulat sa se ingrijeasca de aspectul lui. Daca, in schimb, se vede obligat sa-si gaseasca un loc cat de mic pentru bluze, atunci ii va fi mai greu sa fie ordonat si aranjat tot timpul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare