Cum sa...

# bucatarie minimalista #bucatartie #amenajare bucatarie #amenajare casa

Bucatarie minimalista? Cum sa o amenajezi corect

Tot mai multe persoane opteaza pentru o bucatarie minimalista cu linii moderne. Alegerea mobilierului este cea mai simpla, insa cand vine vorba despre electrocasnice, lucrurile se complica, mai ales ca de cele mai multe ori acestea nu se potrivesc cu designul mobilierului ales.

 

Din acest motiv, Samsung acorda o atentie deosebita designului minimalist, cu accent puternic pe simplitate, detalii indispensabile si viabilitate, elemente care fac diferenta in viata consumatorilor.

Mai mult decat atat, Samsung crede ca designul inovator care duce la schimbari semnificative pentru consumatori se naste din atentia acordata acestora, iar filozofia brandului este ascultarea, precum si intelegerea nevoilor utilizatorilor.

Estetica designului pe care Samsung o urmareste in prezent, in special prin electrocasnicele de bucatarie, este "Flat Design". Aspectul flat este marcat de o abordare fara cusur care armonizeaza toate elementele. Acesta subliniaza minimalismul si are ca scop maximizarea utilitatii prin eliminarea elementelor inutile. De exemplu, frigiderele din ziua de astazi urmeaza sa fie incorporate perfect in mobilierul bucatariei fara a iesi in evidenta. Alte componente ale acestui design sunt display-urile ascunse, manerele discrete si dozatoarele care evidentiaza doar caracteristicile utilizate frecvent.

Derivate ale acestei tendinte sunt din ce in ce mai populare. Designerii din industrie apreciaza aspectul si designul unitar al produselor caracterizate de linii fluente, clare si cu aspect profesional. Bucatariile moderne, in special cele din Europa, unde tendinta se dezvolta rapid, rezolva constrangerile legate de spatiul redus prin adoptarea unor elemente cu linii drepte si printr-o buna organizare. Proprietarii caselor isi doresc acum electrocasnice care devin parte din mobila, integrandu-se in liniile moderne deja existente.

Trendul capata renume si in Statele Unite. Studiul Houzz Kitchen din 2018 sustine ca 75% din proprietarii caselor doresc sa-si renoveze bucataria, iar eliminarea elementelor inutile este prioritara pentru ei. Bucatariile in forma de U au fost inlocuite de cele in forma L si stil Galley, ambele fiind caracterizate de linii precise, accentuate de finisaje integrate care produc o estetica ireprosabila.

Consumatorii pot observa diversitatea gamei Samsung Home Appliances caracterizata de o abordare minimalista, aplicata in special in cazul frigiderelor. Samsung dezvolta acest design pe diferite piete ale lumii – inclusiv in China, Europa, Coreea si America – in timp ce continua sa se remarce ca lider al industriei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea