Cum sa...

#curatenie #otet # clor

ATENTIE! Nu amesteca otet cu clor cand faci curatenie! Combinatia este extrem de periculoasa!

 

 

Otetul si clorul au numeroase beneficii cand vine vorba despre curatarea si igienizarea casei. Cu toate acestea, aceste doua ingrediente nu trebuie amestecate niciodata! 

Amestecul celor doua ingrediente este foarte periculos pentru cei care stau in locuinta repsectiva. In plus, daca le amesteci nu obtii beneficii in plus cand vine vorba despre curatenie. 

De ce NU trebuie sa amesteci niciodata clorul cu otet!  

Potrivit unui profesor de chimie american de la Universitatea Texas, aceasta este una dintre cele mai periculoase amestecuri pe care le poti face in propria locuinta.

Insa putine persoane sunt constiente de pericolul la care se supun in momentul in care amesteca aceste doua substante si in ce mod le poate afecta starea de sanatate. 

In momentul in care amesteci otetul cu inalbitor, hipocloritul de sodiu din clor ia un proton din otet si aceasta reactie produce un acid hipocloros. Acesta, la randul lui, reactioneaza cu restul otetului pentru a forma un gaz cunoscut sub numele clor gazos, care poate fi deosebit de daunator pentru sanatate, mai ales ca nu poate fi observat cu ochiul liber, precum clorul gazos pur care are o culoare galben-verzui, potrivit romaniatv.net.

Gazul care rezulta din amestecarea clorului cu otet se raspandeste in aer si este invizibil. Totusi, vei simti un miros puternic si efectele pe care le provoaca asupra corpului tau. Acest gaz afecteaza ochii, gatul si plamanii.

De aceea, poti avea simptome diverse cum sunt lacrimare abundenta, dificultati de respiratie si senzatie de arsura. In cazul in care pielea intra in contact cu amestecul, acesta poate provoca iritatii sau chiar arsuri.

Clorul si otetul, utile in curatenia casei

In concluzie, clorul si otetul sunt doua substante extrem de utile in curatenia casei. Ambele ajuta la dezinfectarea suprafetelor si indepartarea mizeriei, insa trebuie folosite separat.

Pentru o curatare mai eficienta a bucatariei, de exemplu, poti folosi otet cu bicarbonat de sodiu, care indeparteaza cu usurinta arsurile de pe oale sau tavi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea