Cum sa...

#umezeala casa #fereste #condens ferestre #condens casa #rama ferestre

Ferestre aburite? Iata cu ce probleme te poti confrunta!

Ferestrele iti pot transmite adevarate semnale de alarma. Totul este sa stii cum sa le interpretezi. Iata cu ce probleme te poti confrunta daca observi ca ferestrele sunt aburite sau rama acestora este umflata.

1. Condens in camerele neventilate

Depunerea picaturilor de condens in colturile inferioare ale ferestrelor indica o lipsa de ventilatie in camerele respective. De asemenea, ar putea reprezenta un grad prea mare de umiditate in camera. Aerisirea camerei timp de 15 minute pe zi ar putea regla problema. In caz contrar, ar putea genera aparitia mucegaiului sau chiar erodarea peretilor.

2. Condens intre geamuri

Aparitia picaturilor de apa intre geamurile ferestrei tale indica deteriorarea chederelor de cauciuc care ar trebui sa mentina spatiul izolat. Nu va trebui sa schimbi intreaga fereastra, dar o interventie pentru inlocuirea chederelor sau a ramei de termopan este necesara.

3. Condens la mijlocul geamului

Aparitia unor pete de condens la mijlocul ferestrei, pe geamul interior, este intalnita la geamurile duble cu sistem de izolare pe gaze. Spatiul dintre geamuri este cel mai adesea umplut cu argon, iar pata de umezeala constanta intalnita pe geamul din camera ta indica o pierdere de gaz. Fereastra poate fi pastrata si astfel, dar nu mai poti conta pe rolul ei izolator.

4. Rame de lemn umflate

Cand rama de lemn a ferestrei se umfla, deschiderea si inchiderea acesteia vor deveni un chin pentru tine. Problema o reprezinta umezeala in exces. Pentru a preveni absorbita apei din aer, este indicat sa izolezi ramele cu silicon.

5. Infiltratii pe tocarie

Picaturile se scurg atat de puternic pe geam si pe rama ferestrei incat ai impresia ca aceasta tocmai a iesit din sauna. Nu esti departe de adevar. Simptomele ferestrei tale indica faptul ca aceasta nu se inchide bine, permitand aerului rece sa vina in contact cu cel cald din casa. Verifica mecanismele de inchidere. Daca problema persista, este posibil ca izolatia zidului casei sa aiba probleme.

6. Curent

Daca simti curenti de aer in preajma ferestrei tale, este posibil ca aceasta sa aiba un defect din fabricatie sau din montaj. In unele cazuri, va fi nevoie sa schimbi intreaga fereasta. Alte cauze ale problemei tin de vechimea chederelor de la rame. Daca s-au tocit, rupt sau au inceput sa se exfoliezxe, vor trebui schimbate.

Sursa foto: furniture.trendzona.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului