Acetona este nelipsita din orice locuinta. Cu toate acestea, putini sunt cei care o folosesc la adevarata ei valorare, cei mai multi utilizand-o doar pentru indepartarea ojei de pe unghii. Iata cate alte intrebuintari nestiute are acetona!

1. Indeparteaza cu usurinta petele si markerul permanent

Petele de pe obiectele din portelan, indiferent de ce sunt cauzate sau cat sunt de vechi pot fi indepartate cu usurinta cu ajutorul acetonei. De asemenea, urmele de marker permanent de pa tabla, suprafete de metal si chiar de lemn pot fi indepartate tot cu acetona!

Atentie insa la obiectele fabricate din lemn lacuit si la cele din plastic, deoarece acetona le poate ataca!

2. Sterge urmele lasate de pantofi pe podea

Ai obervat dungi negre pe parghet sau linoleu, care nu merg spalate? Sterge-le cu ajutorul acetonei si vor disparea imediat.

3. Elimina petele de lipic de pe recipiente

Etichetele sunt inestetice, iar odata indepartate de pe recipiente, pot lasa in urma pete de lipici, aproape imposibil de indepartat. Daca te confrunti cu aceasta situatie este bine sa stii ca poti scapa rapid de aceste pete cu ajutorul acetonei.

4. Indeparteaza oja de pe materialele textile

Ti s-a intamplat sa patezi canapeaua sau covorul, ori hainele cu oja? Nu dispera! Tot ce trebuie sa faci este sa folosesti acetona pentru a le indeparta.

Sursa foto: wikihow.com

  •   2016-06-29
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului