Cum sa...

#locuri murdare baie #curtenie baie #podea #baie

Acesta este cel mai murdar loc din baie! Tu cat de des il cureti?

Cei mai multi oameni considera ca vasul de toaleta este cel mai murdar obiect din baie. Altii spun acelasi lucru despre chiuveta sau despre cabina de dus. Cercetatorii insa, dezmint aceste teorii.

 

Se pare ca cei mai multi microbi si microorganisme patogene se gasesc pe podea, potrivit unui profesor în microbiologie de la Universitatea din Ohio, Statele Unite.

Potrivit acestuia, numarul bacteriilor dar si tipul lor variaza in functie de traficul din baie si obiceiurile locatarilor. Astfel, daca obisnuiesti sa intrii in baie cu incaltamintea de pe strada sau ai animale de companie, numarul bacteriilor creste.

Potrivit cercetatorilor pe podeaua baii se aduna aproximativ 100 de germeni pe centimetru patrat, iar dupa aproximativ o ora acest numar creste la un milion. La un studiu amanuntit s-a descoperit ca pe podele se gasesc stafilococi si bacterii periculoase precum E.coli, care este responsabila de problemele digestive si infectiile urinare.

Curatarea podelei

Pentru a evita imbolnavirea si imprastierea microbilor in erstul locuintei, este indicat sa speli zilnic podeaua din baie. Foloseste pentru aceasta operatiune o solutie speciala, cu dezinfectant. Acestea omoara o mare parte din microbii daunatori.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare