Cum sa...

#casa #casa confortabila #decor casa

9 lucruri care transforma o casa in "acasa"

O casa ofera adapost insa un camin reprezinta locul in care reusesti sa treci peste toate probleme vietii tale. Dincolo de decoruri sau stiluri de design, astazi iti recomandam sa-ti indrepti atentia catre alte mici lucruri care te fac sa te simti acasa. Iata cateva idei care transforma o simpla casa intr-un refugiu.

 

1. Oamenii sau animalele cu care imparti casa

Pisica dorme pe tastatura, iar. Copii se joaca in curte cu cainele iar sotul tau repara ceva in bucatarie. Freamatul constant al casei e cel care te trezeste la viata. Si asa ar trebui sa fie. Fie ca ei sunt familia ta, fie ca sunt colegii de apartament, inconjoara-te de oameni dragi tie.

2. Zgomotul

Televizorul se aude din cealalta camera, copii iar au daramat cate ceva iar cainele latra la te miri ce. Cateodata simti ca zgomotul te coplesteste insa atunci cand esti singura acasa, nu-i asa ca pare goala fara toate acestea?

3. Ritualurile pe care ti le-ai creat de-a lungul timpului

De la filmele pe care le vezi impreuna cu familia sambata seara pana la Craciunul petrecut cu prietenii, se creeaza amintiri. Traditiile pe care le respecti sau le creezi alaturi de familie si prieteni sunt cele care ii fac sa o astepte cu nerabdare pe urmatoarea.

4. Mirosul unei mancari gatite in casa

Se spune ca o casa devine a ta atunci cand incepi sa gatesti in ea. De cate ori nu te-ai intors acasa iar mirosul mancarii pregatite de mama ta te imbia de la intrare?

5. Zgarieturile si defectele

Nu vei reusi sa scoti pata de vin de pe acea fata de masa si nici sa acoperi zgarietura de pe podea insa nu exista o casa perfecta. Si tocmai aceste lucruri o fac un camin. Aceste mici defecte iti creeaza amintiri placute. Fii mandra de fiecare din ele.

6. Nesfarsita lista de activitati planificate

Dupa ce termini cu renovatul mai mult ca sigur te vei relaxa, asa-i? Ei bine, stii si tu ca oricat de mult ti-ai dori, asta nu se va intampla. Esti plina de idei si mereu gasesti cate ceva de facut iar casa ta pare un proiect in continua desfasurare. Dar asta e un lucru bun!

7. Colturile confortabile

Fie ca este fotoliul in care stai si citesti sau canapeaua pe care te refugiezi la TV, fiecare casa are nevoie de cel putin un colt confortabil in care sa iti lasi grijile deoparte.

8. Colectiile preferate

Pe perete tii tabloul pe care l-ai cumparat in vacanta trecuta, pe masa ai vaza primita cadou de la prietena ta iar aceea este prima voastra poza impreuna. Le privesti cu placere de fiecare data asa este? Toate acestea iti spun cine esti si pe unde ai fost. Lucrurile cu care te inconjori iti spun povestea.

9. Amintirile

 

La sfarsit, totul se reduce la amintiri. Acolo obisnuiai sa ii citesti copilului tau, in spatele canapelei desena cand era mic iar acolo stateai cand ai aflat ca esti insarcinata. O casa devine un camin atunci cand incepi sa aduni amintiri. 

Foto burlapandblue.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Top

Cauta-ti perechea