Cum sa...

#curatenie casa #casa #sfaturi curatenie #curatenie dupa Sarbatori

8 pasi pentru a avea o casa perfect organizata si aerisita la inceput de an

Dupa sarbatori, pana si casa ta poate suferi de "greutate in exces", provocata de lucrurile aglomerate in toate incaperile si de obiectele indesate pana la refuz in dulapuri. Prin urmare, ar fi o idee buna sa sarbatoresti inceputul de an prin cateva moduri eficiente de a-ti transforma casa intr-un spatiu aerisit, practic si linistitor.

Intrucat petreci mai mult timp in casa si ai nevoie de mai multe tesaturi si accesorii de incalzire pe tipul iernii, casa ta poate deveni aglomerata, ajungand sa fie mai putin functionala si armonioasa. Ajuta-ti locuinta sa scape de "greutatea" in plus, cu ajutorul urmatoarelor sfaturi utile!

Livingul

1. Nu transforma acest spatiu minunat de relaxare in sala de asteptare a unei clinici medicale. Recicleaza revistele vechi, astfel incat sa eliberezi masuta de cafea si alte piese de mobilier pe care s-au adunat in teancuri.

2. Strange toate jucariile copiilor si pune-le in cosul lor special, care ar trebui sa stea in camera celor mici, nu in living.

3. Despodobeste bradul, strange toate decoratiunile de Craciun si accepta ca sarbatorile s-au incheiat!

4. Impacheteaza frumos paturile, pernele si alte textile pe care le-ai scos pentru confortul familiei si al musafirilor in timpul vacantei de iarna, apoi depoziteaza-le la locul lor.

Bucataria

5. Arunca din frigider alimentele alterate si pune-le in fata rafturilor pe cele aflate pe cale sa expire. Scoate din dulapuri condimentele, recipientele si pungile care s-au adunat cu siguranta acolo si scapa de tot ce nu mai folosesti.

6. Renunta la paharele din plastic si alta vesela de unica folosinta (este posibil sa le fi folosit de sarbatori pentru musafiri). Acestea ocupa inutil spatiul si contin bisfenon-A, o substanta chimica periculoasa pentru organism.

6. Daruieste cuiva ustensilele de bucatarie si electrocasnicele pe care nu le-ai mai folosit de minimum un an. Vei castiga spatiu si aprecierea persoanei care chiar are nevoie de ele.

Baia

7. Arunca toate produsele cosmeticele pe care nu le mai folosesti (sau doneaza-le), depoziteaza in alte dulapuri produsele pe care le vei folosi in viitorul indepartat, scapa de buretii si carpele vechi si renunta la obiectele decorative prafuite si demodate.

Dormitorul

8. Pune cartile si revistele in rafturi, scapa de obiectele ascunse sub pat, apoi sorteaza-ti hainele si doneaza-le pe cele pe care nu le mai porti. Procedeaza la fel cu accesoriile si alte obiecte decorative.

Sursa foto: fromhometowork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului