Cum sa...

#casa curata #casa ordonata #curatenie #curatenie casa #sfaturi practice casa #sfaturi practice #sfaturi curatenie casa

7 obiceiuri ale oamenilor ce au in permanenta casa curata

O casa curata si ordonata este visul oricarei persoane insa putini sunt cei care reusesc sa se laude cu o casa curata in permanenta. Aceste persoane au obiceiuri pe care le repsecta cu sfiintenie si de la care nu se abat sub nicio forma. Iata 7 dintre secretele acestora, pe care si tu le poti respecta.

1. Aeriseste zilnic

Nu uita sa aerisesti casa in fiecare zi. Ideal este sa faci acest lucru dimineata si seara, chiar daca afara este foarte frig, sau din contra, foarte cald. Aerul proaspat trebuie sa patrunda in incapere indiferent de anotimp. In acest fel praful si mirosurile neplacute ies afara, iar in casa patrunde un aer proaspat si curat.

2. Fii ordonat

Secretul persoanelor care au in permanenta casa curata este faptul ca sunt ordonate. Asadar, daca vrei ca si casa ta sa fie una curata in orice moment al zilei, trebuie sa fii o persoana ordonata. Asaza toate obiectele la locul lor dupa utilizare. Chiar daca la inceput iti poate parea greu sa faci acest lucru, cu timpul va deveni o obisnuinta.

3. Intretine curatenia

Chiar daca la final de saptamana faci curatenie luna in casa, nu trebuie sa te rezumi doar la atat. Sterge praful ori de cate ori este nevoie in timpul saptamanii si matura podeaua pentru a indeparta scamele cazute pe jos.

4. Foloseste la maximum masina de spalat vase

Masina de spalat vase este rareori folosita la capacitatea maxima. Cele mai multe persoane o folosesc doar pentru spalarea veselei si a paharelor, insa aceasta poate fi folosita si pentru a spala alte obiecte din casa precum rafturile frigiderului, gratarul aragazului, lampile, jucarii din plastic sau metal sau flori artificiale.

5. Nu uita sa cureti jaluzelele

Jaluzelele acumuleaza mult praf. Acestea pot fi curatate cu usurinta. Cu ajutorul unei sosete vechi, stil prosop sau a unei manusi vechi. Sterge-le de praf cel putin o data la doua saptamani.

6. Curata saptamanal abajurul lampilor

Abajurul lampilor trebuie curatat saptamanal, deoarece pe acesta se depune o cantitate mare de praf. Pentru curatarea acestora, mai ales a celor confectionate din material sau hartie, foloseste o rola pentru scame.

7. Spala perdeaua din baie in mod regulat

Perdeaua din baie poate fi spalata cu usurinta in masina de spalat, alaturi de cateva prosoape. Aceasta trebuie sapalata cel putin o data pe luna, deoarece apa si urmele de sapun depuse pe aceasta se pot transforma rapid in mucegai.

Sursa foto: homehello.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea