Cum sa...

#casa #amenajare casa #intrare casa #trucuri amenajare casa

5 trucuri pentru a face mai placuta intrarea casei tale

Prima impresie chiar conteaza, asa ca niciodata nu este bine sa subestimezi acest lucru. Intrarea casei este primul impact pe care un oaspete il are cu locuinta ta, de aceea aceasta trebuie sa fie cat mai placuta. Gandeste-te la holul casei ca un spatiu ce da tonul intregii locuinte. Iata cateva trucuri care te pot ajuta sa dai farmec intrarii in casa ta rapid, prin ajustari simple:

1. Mentine ordinea

Daca intrarea in casa este in dezordine totala, acest lucru poate fi coplesitor si suparator pentru invitati. De asemenea, dezordinea va face ca spatiul sa para mult mai mic. Asadar, asaza toate lucrurile pe care le ai in mod corespunzator, in spatii de depozitare.

2. Lasa sa intre cat mai multa lumina naturala

Pentru a le face invitatilor tai o primire cat mai calduroasa, este foarte important ca spatiul de la intrare sa fie cat mai luminos. Daca ai ferestre, opteaza asadar pentru niste perdele din tesaturi subtiri, ce lasa sa patrunda cat mai bine lumina naturala. In cazul in care ai un spatiu inchis, alege cateva corpuri de iluminat de perete, cu o stralucire calda si moale.

Nu sunt recomandate luminile suspendate, deoarece acestea ofera in general un aspect dur. Daca le adaugi insa o nota decorativa, precum un candelabru sau un abajur, acestea vor capata un aspect mai primitor.

3. Adauga oglinzi

Agata o oglinda mare pe un perete sau adauga o piesa de mobilier cu oglinzi la intrarea in casa. Acestea dau impresia ca intrarile mici sunt mai mari decat in realitate. De asemenea, oglinzile fac spatiul mult mai luminos deoarece reflecta lumina.

4. Foloseste arome incantatoare

Agentii imobiliari cer intotdeauna ca locuintele pe care urmeaza sa le vanda sa aiba un miros de prajituri la cuptor. Aromele de vanilie si scortisoara sunt primitoare si reconfortante, iar acest lucru ii face pe oaspeti sa se simta ca acasa. Asadar, foloseste la intrare odorizante, lumanari parfumate sau difuzoare.

5. Adu natura in casa ta

In cazul in care usa de la intrare se deschide direct cu camera de zi sau cu bucataria, asaza pe podea niste plante mari. Acesta te vor ajuta sa atragi atentia asupra lor, si nu la spatiul inconjurator.

Sursa foto: apartmenttherapy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea