Cum sa...

#bacterii blugi #bacterii saltea #pete de vin rosu #indepartare ceara #trucuri curatenie #curatenie

5 trucuri bizare de curatenie care chiar functioneaza

Spuna de ras pentru pete de vin sau orez pentru spalarea sticlelor? Poate ca iti suna ciudat, insa chiar functioneaza. Iata cinci lucruri bizare, dar utile in curatenia casei.

1. Foloseste orez pentru a curata sticlele si boranele. Daca murdaria din interiorul sticlelor sau borcanelor este greu de curatat, adauga o mana de orez negatit in aceasta, pa calduta si detergent pentur vase. Inchide bine recipientul si agita-l foarte bine. Orezul, fiind abraziv va indeparta pana si cele mai inaccesibile pete. Sticlele si borcanele tale vor arata ca noi.

2. Vodka pentru curatarea saltelei. Salteaua poate fi curatata si dezinfectata foarte usor cu ajutorul acestei tarii care nu miroase si nu are culoare. Amesteca 30 ml de vodka cu o cana de apa si adauga solutia obtinuta intr-o sticla cu pulverizator. Daca doresti sa obtii o solutie parfumata adauga cativa stropi de ulei esential in aroma dorita. Agita bine si pulverizeaza solutia pe saltea. Lasa apoi salteaua sa se usuce. Bacteriile vor disparea rapid.

3. Crema/spuma de barbierit indeparteaza petele de vin. Petele de vin rosu sau alb de pe carpete, canapele sau alte textile pot fi indepartate cu ajutorul spumei pentru barbierit. Aplica spuma pe pata si maseaza bine, apoi tamponeaza totul cu o carpa absorbanta curata. Repeta procedeul daca este necesar.

4. Congeleaza ceara. Ceara ramasa in barcon sau cea care a picat pe diverse materiale textil poate fi indepartata cu usurinta daca este inghetata. Odata ce se raceste complet in congelator ceara se va strange si se va desprinde singura de pe recipient sau de pe materialele textile.

5. Congeleaza blugii! Daca vrei ca blugii tai sa rezite mai mult, sa isi patreze elasticitatea si culoarea, atunci trebuie sa-i congelezi. Adauga-i intr-o punga cu fermoar si lasa-i in congelator peste noapte. Toate bacteriile vor disparea rapid iar blugii tai vor arata ca noi.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea