Cum sa...

#casa #curatenie #amenajare casa #curatenie vara #costuri minime

5 strategii low-cost pentru a-ti pune casa la punct vara aceasta

De abia astepti concediul pentru a intra un pic in priza si a-ti pune la punct locuinta. Ca sa nu ajungi in situatia de a nu sti cu ce sa incepi, fa-ti din timp un plan de atac. Iata cateva dintre trucurile care te vor ajuta sa iti aranjezi rapid casa cu bani putini:

Pune toate lucrurile la locul lor

Incepe cu pivnita sau, daca nu ai un subsol al locuintei, cu debaraua. Acolo ai depozitat de-alungul iernii o multime de lucruri care risca sa putrezeasca daca nu le scoti cat mai repede la lumina. Ia cu tine unul-doi saci din rafie pentru a putea arunca tot ceea ce nu iti mai este de folos. Daca sunt lucruri care tie nu iti mai trebuie, gandeste-te ca s-ar putea sa le fie utile prietenilor sau vreunui vecin.

Daca ai o casa mica, incearca sa folosesti cat mai eficient spatiul pe care il ai. Monteaza-ti cat mai multe rafturi pe care sa poti depozita toate lucrurile marunte sau chiar pantofii pentru toamna, ori ghetele de zapada.

Profita de vremea calda

Acum, ca ai cateva zile libere si afara e cald si soare, profita pentru a spala lucrurile carora le ia mai mult timp sa se usuce, precum puloverele, pernele, paturile sau chiar covoarele. Poti imprumuta un aparat de curatare pe baza de aburi pentru a spala canapelele si fotoliile, iar daca stai la curte, ar fi perfect sa le lasi sa se usuce cateva ore la aer, insa nu direct in bataia soarelui.

Da un aer fresh locuintei

E momentul optim pentru a schimba putin aspectul locuintei tale. Cu doua galeti de lavabil si un trafalet vei face adevarate minuni. Daca iti cumperi si putina culoare cu care sa amesteci vopseaua alba, deja poti spune ca ti-ai redecorat casa ieftin si rapid.

"Ataca" gresia si faianta

Ai acum suficient timp pentru a face curatenie mult mai aprofundat. Asa ca inarmeaza-te cu manusi din cauciuc, perii, lavete si cu solutii de curatare si curata gresia si faianta centimetru cu centimetru. Poti inlocui solutiile chimice cumparate de la magazin cu unele naturale, preparate chiar de tine. Otetul si apa oxigenata sunt excelente!

Scapa de lucrurile inutile din camere

Ia la rand fiecare camera si separa lucrurile pe care nu le folosesti de cele care iti sunt necesare vara aceasta. Pune hainele cu maneca lunga, spre exemplu, in saci vacuum si urca-i pe rafturile superioare ale sifonierului. Aduna ziarele si revistele vechi si du-le la un centru de reciclare. La final, curata geamurile pentru a te bucura in voie de casa ta impecabila!

Sursa foto: donnamoderna.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare