Cum sa...

#gospodine #obsesii casnice #gospodine obsesii casnice #sfaturi practice casa

5 sfaturi utile pentru gospodinele care au obsesii casnice

Esti stresata ca atunci cand gatesti sa nu faci pic de mizerie de jur imprejur sau esti obsedata ca toata vesela sa fie de aceeasi culoare? Daca niciuna dintre ele, cu siguranta detesti mirosul de mancare care se impregneaza in haine sau in pereti. Iata ce trebuie sa faci ca sa scapi de aceste mici obsesii:

1. Nu iti place mirosul de mancare?

Iti place sa gatesti, dar te deranjeaza mirosurile persistente care raman in aer chiar si dupa ce ai inchis aragazul? Iata cateva trucuri. Atunci cand prajesti peste, spre exemplu, pune pe un alt ochi de aragaz la fiert o oala cu apa in care ai turnat o jumatate de ceasca de otet. Mirosul de peste va fi neutralizat in acest fel. Atunci cand calesti varza, stropeste-o cu putin lapte sau cu zeama de lamaie.

2. Vrei carlige de aceeasi culoare?

Chiar daca pare un lucru marunt, multe femei au capatat o adevarat obsesie pentru clestii de rufe de aceeasi culoare. Daca te numeri printre gospodinele care au aceasta fixatie, cauta pe internet si vei gasi pe forumuri topicuri cu aceasta tema. Discuta cu femei care iti impartasesc obsesia si macar iti vei face prietene noi.

3. Vrei ca gresia si faianta sa fie luna non-stop?

Probabil ca ai imbracat bucataria si baia in gresie si faianta, iar acum te obsedeaza praful si porii de mucegai care se depun pe chitul de rosturi. Cel mai indicat este sa folosesti o solutie pe baza de bicarbonat si sa freci faianta cu un burete. Daca ti se pare ca nu e suficient, foloseste o periuta veche de dinti. Un alt remediu este apa oxigenata.

4. Vrei ca tablourile sa stea aliniate perfect?

Printre maniile casnice ale femeilor se numara si aceea de a pune lucrurile la loc si de a face ca totul sa fie perfect, ca intr-o farmacie. Obsesia tablourilor aliniate se incadreaza si ea aici. Daca ai multe rame de fotografii agatate pe pereti, va fi cu siguranta greu sa le tii asezate "la linie". Insa cu bucati mici de colant dublu adeziv le poti fixa fara ca nimeni sa isi dea seama si cu atat mai simplu le vei putea curata de praf fara sa le deranjezi.

5. Ai o colectie mare de genti, dar nu stii pe unde sa le mai pui?

Genti, borsete, rucsacuri. Ai multe si nu stii cum se le pastrezi pe toate? Fixeaza pe partea din interior a unei usi sau pe laterala ascunsa a sifonierului cuiere si atarna-le acolo. Chiar si in debara poti fixa cateva agatatori sau chiar niste rafturi. Ai grija insa ca, din cand in cand, sa iti stergi de praf gentile pentru a le pastra intacte.

Sursa foto: donnamoderna.com, impresando.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea