Cum sa...

#cum aleg salteaua de pat #saltele de pat #saltele

Cum alegi salteaua de pat: 5 reguli de la specialisti

Ca sa eviti sa te simti obosit de dimineata, nu numai 8 ore de somn si un regim de viata sanatos conteaza, ci la fel de important este si suportul pe care te odihnesti. Medicii spun ca nu numai pozitia in care dormim e decisiva, ci si modul in care este sustinuta coloana vertebrala. Cand vrei sa iti accesorizezi patul cu o saltea noua, va trebui sa o alegi cu atentie, luand in considerare cateva reguli stricte, dar si sa o verifici, indiferent ca o cumperi din magazin sau o comanzi online.

Testul

Avand in vedere ca majoritatea furnizorilor de saltele de pat permit testarea fiecarui produs comandat, in decurs de cateva zile sau saptamani, ai posibilitatea sa returnezi un model care nu iti ofera confort sau se dovedeste a fi prea ferm pentru gusturile tale. Primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa verifici cum te simti in pozitia ta preferata de somn.

Considera fermitatea

Evita modelele prea moi, mai ales daca obisnuiesti sa dormi cu fata in jos sau culcat pe spate; le poti alege atunci cand preferi sa te odihnesti mai mult pe o parte. Medicii sunt de parere ca saltelele cu grad mediu de fermitate pot fi o solutie destul de bine aleasa, desi constituie mai mult un compromis. Nu opta nici pentru o varianta prea rigida, intrucat o sa ai parte de confort scazut, in eventualitatea in care nu esti obisnuit cu acest tip de suport.

Nu depinde numai de tine?

Daca nu dormi singur, va trebui sa iei in considerare si modul in care se misca salteaua in momentul in care te intorci de pe o parte, pe alta. Un produs care transmite vibratii minime in restul suprafetei sale va fi costisitor, in raport cu alternativele mai putin performante la acest capitol, dar apreciat, intrucat riscul trezirilor bruste va fi unul scazut.

Protejarea formei

Ideal e sa respecti cu strictete indicatiile furnizorului si sa ai la dispozitie nu numai un model de calitate, ci si un sistem de montaj bine asamblat(pat si somiera). Orice zona inclinata poate duce la deformarea saltelei in timp si, ca in povestea cu printesa si bobul de mazare, nu va fi o experienta prea placuta.

O saltea va trebui aerisita si intoarsa periodic, in concordanta cu anotimpurile in care va fi utilizata. Bineinteles, exista si produse care din start trebuie intrebuintate doar pe o singura parte, fiind vorba despre piesele care includ la suprafata acel strat confectionat din spuma cu memorie. Acestea se vor roti pe somiera la intervale regulate, de 2-3 luni.

Curatare atenta si eficienta

E indicat sa aspiri des salteaua, pe toate partile. Astfel incetinesti procesul prin care in interior se acumuleaza praf si implicit acele colonii de acarieni care pot provoca alergii. Daca decizi sa o igienizezi folosind produse formulate pentru tapiterii, trebuie sa fie perfect uscata, inainte de a adauga asternuturile.

Pentru pete proaspat produse, multe pareri recomanda sa se intervina cu apa rece sau doar cu spuma. Cea mai mare greseala pe care o poti face e sa freci cu miscari circulare, intrucat acestea vor determina extinderea petei pe suprafata.

Daca intervii cu lichide, cum ar fi otetul sau solutia preparata din apa, bicarbonat si suc de lamaie, e esential sa usuci rapid zona, chiar si cu uscatorul de par, imediat ce ai clatit-o. Nu uita ca exista si cazuri in care producatorii iti interzic clar sa folosesti lichide, asa ca nu sfida aceasta regula.

                                                                                                                                                                        Advertorial 

Sursa foto: clovis.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea