Cum sa...

#indepartare tapet #tapet pereti #sfaturi practice #tapet

5 pasi simpli pentru a indeparta tapetul de pe pereti

Vrei sa schimbi tapetul sau sa-l indepartezi pentru a zugravi apoi peretii? Primul si cel mai greu pas este indepartarea tapetului deja existent. Nu este atat de simplu precum pare, insa iti poti usura considerabil munca daca urmezi acesti pasi simpli.

Protejeaza parchetul si mobilierul

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa protejezi mobilierul si parchetul. Acestea se vor murdari foarte usor, iar parchetul se poate uda, deoarece in procesul de indepartare al tapetului vei fi nevoit sa folosesti si apa.

Inveleste mobilierul in folie de plastic, apoi procedeaza la fel cu podeaua. Asigura-te ca apa nu poate intra sub folie. Pentru siguranta poti fixa folia cu banda adeziva.

Decojeste tapetul

Tapetul tau a inceput deja sa se desprinda de perete in anumite colturi? Poti incerca sa-l decojesti. Chiar daca nu vei reusi sa-l indepartezi pe tot, vei putea indeparta mai usor o mare parte din el. Trage usor de el sau foloseste un spaclu pentru a-ti usura munca.

Uda tapetul

Urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci este sa uzi tapetul care a ramas pe pereti. Poti folosi un pulverizator cu apa. Este indicat sa folosesti apa calda deoarece aceasta intra mai repede in tapet. Pulverizeaza peretii cu generozitate pana cand tapetul se uda foarte bine.

Razuieste tapetul

Cand tapetul s-a inmuiat, il poti indeparta usor cu ajutorul unui spaclu, prin razuire. Daca pe parcurs ce razuiesti tapetul, observi zone in care acesta nu vrea sa se desprinda, mai pulverizeaza apa pana se inmoaie si reia procedeul de razuire.

Daca constati ca sub tapetul actual mai exista inca un strat de tapet, poti trece la cel de-al doilea strat dupa ce termini cu primul. Ai grija insa sa nu zgarii peretii, deoarece apoi vei fi nevoit sa-i repari.

Spala peretii

La final spala bine peretii si asigura-te ca nu au mai ramas urme de tapet sau de adeziv. Insista in zonele cu probleme. Cand peretii sunt complet curati, lasa-i sa se usuce foarte bine.

Abia apoi poti incepe sa-i repari (daca este cazul) ca mai apoi sa-i zugravesti sau sa aplici un tapet nou.

Sursa foto: diy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea