Cum sa...

#cum sa #pahare cocktail #mint jump #refolosire pahare

5 moduri ingenioase de a refolosi paharele de cocktail

Ai prin casa vreo cupa destinata servirii celebrului Mint Julep si nu stii ce sa faci cu ea? Nu te gandi sa o ingropi in fundul unei debarale, cupa argintie destinata prepararii si servirii celebrului cocktail poate fi cu usurinta transformata si intr-un atragator element de decor in casa ta.

Suport de birou

Cupele de cocktailului mentolat au o istorie veche de 211 ani, dar aceasta nu inseamna ca nu poti adauga chiar tu alte intrebuintari pentru a-i dovedi rezistenta in timp. Foloseste cupa argintie pe post de suport de birou pentru instrumentele de scris de la masa ta de lucru. Stralucirea ei argintie creeaza o imagine de eleganta a locului in care iti desfasori activitatea zilnica.

Vaza de flori

Un buchet de flori cu un colorit puternic va fi scos in evidenta de cupa de cocktail Mint Julep. Plaseaza inedita vaza de flori intr-un loc bine luminat din living.

Suport pentru obiectele de toaleta

Periile tale de par vor sta foarte bine in stralucitorul vas cu care ai ales sa iti impodobesti baia. Ai grija doar ca anumite substante chimice sa nu deteriorere stralucirea cupei.

Ideal pentru o seara romantica

Cateva lumanari parfumate, cu protectie de sticla, vor da o alta stralucire cupei de cocktail odata asezate in aceasta. Insoteste atmosfera creata de o cina savuroasa si un vin bun si vei avea ingredientele necesare unei seri romantice.

Inapoi la origini

Daca niciuna dintre aceste variante nu iti este pe plac nu ai decat sa ii redai cupei destinatia initiala: aceea de vas pentru cocktail. Mint Julep se prepara destul de simplu. Ingredientele sunt: 2-3 frunze de menta, 3 cuburi de gheata pisata, zahar brun si whiskey. Stiveste si amesteca frunzele de menta cu zaharul brun. Adauga whiskey-ul pana aproape de buza paharului si completeaza cu bucati de gheata pisata. Amesteca bine si ai un Mint Julep savuros numai bun de servit. Cel mai scump Mint Julep a costat 1.000 de dolari si s-a servit in 2006, in timpul derby-ului din Kentucky, in pahare de aur.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare