Cum sa...

#spalare haine #curatenie #curatenie casa

5 lucruri din casa pe care le cureti prea des

Toata lumea isi doreste sa aiba o casa ordonata si curata, de aceea petrecem foarte mult facand curatenie.

 Exista insa lucruri sau locuri din casa pe care le curatam prea des fara sa ne dam seama ca nu ar trebui sa facem asta. Iata care sunt acestea:

Corpurile de iluminat

Daca nu te pregatesti de Halloween sau alta sarbatoare care implica corpurile de iluminat, trebuie sa stii ca acestea nu trebuie curatate saptamanal.

Corpurile de iluminat se curata o data pe luna. Poti sa le stergi putin de praf in fiecare saptamana, insa nu exagera niciodata cu lustruirea lor.

Hainele de iarna

Hainele de iarna au nevoie de maxim doua curatari pe sezon. Nu este bine sa le duci la curatatorie prea des deoarece este posibil ca substantele chimicale folosite pentru spalarea lor sa le distruga in timp. Indicat ar fi sa le speli acasa, in masina ta de spalat, cu detergent normal, pentru ca multe dintre aceste tipuri de haine au materiale care pot fi usor curatate, fara sa folosesti substante puternice.

Perdelele si draperiile

Perdelele sau draperiile din dormitoare nu au nevoie de o curatare frecventa. Acestea trebuie spalate de maxim doua ori pe ani. Daca consideri ca acestea au mult praf pe ele, poti sa le bagi la uscator, la ciclul numai pentru aer, pentru a elimina praful. Perdelele din bucatarii sau bai, trebuie spalate mai des, sezonier, deoarece acestea aduna particule de grasime si aburi.

Cearsafurile si pernele

Cearsafurile si fetele de la perne trebuie spalate saptamanal deoarece acestea intra in contact direct cu pielea.

Pernele in schimb trebuie curatate doar la trei sau sase luni. Aproape toate pernele de pat (pene, poliester sau spuma) pot fi spalate acasa.

Cuptorul

Cuptorul nu trebuie curatat saptamanal. Este de ajuns sa il cureti putin imediat dupa folosire pentru a evita ca murdaria sa ramana pe acesta si sa se intareasca. Cuptoarele trebuie curatate temeinc o data pe an.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare