Cum sa...

#curatare bijuterii #insecte #solutie geamuri

4 utilizari ale solutiei de geamuri pe care nu le stii

Uneori descoperim ca unele produse pe care le utilizam destul de des pot fi folosite si pentru alte lucruri, cum ar fi solutia pentru curatat geamuri.

Acest produs a fost inventat in anii 30 ai secolului trecut si, de atunci, geamurile pot fi curatate impecabil intr-un mod rapid si eficient. Dar stii pentru ce alte lucruri poti utiliza acest lichid?

Solutia pentru geamuri

Acest lichid, care initial avea culoarea albastru deschis si transparent, vine in zilele noastre intr-o mare varietate, componente si parfumuri. Daca la inceput era un produs inflamabil, ulterior a fost schimbat pe baza de agenti tensioactivi.

Dar solutia pentru curatarea geamurilor are si alte intrebuintari mai putin cunoscute care te pot surprinde.

La ce mai poti folosi solutia pentru geamuri

1. Impotriva insectelor

Una dintre intrebuintarile solutiei pentru geamuri este ca produs pentru a elimina si pentru a tine la distanta insectele. Poti pulveriza solutia, evitand astfel mirosul puternic al altor insecticide.

De asemenea, daca solutia de curatare contine amoniac in formula sa, asa cum se intampla de obicei, poate fi utila si pentru indepartarea insectelor nedorite. Acest miros este foarte neplacut, asa ca aplica solutia pe ferestre si usi.

2. Pentru a curata anumite bijuterii

Stiai ca poti folosi solutia pentru geamuri pentru a face anumite bijuterii ca noi? Dar asigura-te ca sunt facute din materiale pe care nu le deterioreaza amoniacul sau alcoolul. De exemplu, este ideal pentru a reda stralucirea unui diamant.

Singurul lucru de care trebuie sa tii cont este ca nu trebuie sa lasi solutia sa actioneze mai mult de doua minite, apoi poti folosi o periuta de dinti. Dupa aceea,  clateste-l bine si usuca-l  cu o carpa de bumbac sau un prosop.  

3. Degresant

Grasimea se acumuleaza pe anumite obiecte ale bucatariei si nu este usor de eliminat. Desi exista produse specifice pentru degresare, poti apela, de asemenea, la un produs de curatare obisnuit pentru geamuri.

Grasimea care se acumuleaza pe aragaz, pe vase si tigai, pe blatul de lucru sau in masina de spalat vase va disparea cu usurinta daca folosesti acest produs. Dupa aceea, trebuie sa clatesti bine cu apa.

4. Pentru gresie si faianta

O alta intrebuintare  a solutie de geamuri este pentru a face sa straluceasca podeaua din gresie, granit sau marmura. Trebuie doar sa o diluezi cu apa la fel cum procedezi  cu un produs de curatat podeaua. In schimb, nu este recomandata utilizarea pe lemn sau alte suprafete care pot fi deteriorate de amoniac.

Aceasta solutie este ideala si pentru lustruirea placilor de faianta din baie sau bucatarie. In baie, poate fi folosita si pentru toaleta sau cada, lasand-o sa actioneze cateva minute in cazul petelor dificile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului