Cum sa...

#pete ulei #sfaturi practice # curatenie baie #curatenie #creta #sfaturi curatenie casa #sfaturi curatenie #solutie geamuri

4 trucuri de curatenie pe care nu le stiai

De cate ori nu te-ai aflat in impas cand a venit vorba de indepartarea petelor de pe materialele textile sau de curatarea calcarului din baie, ori de spalarea gemurilor? Iata 4 solutii ideale pentru toate problemele tale, pe care trebuie sa le stii!

1. Creta alba pentru indepartarea petelor

Creta nu trebuie sa lipseasca din nicio locuinta. Stiai ca aceasta este un aliat excelent pentru indepartarea petelor de grasime de pe diverse materiale? Tot ce trebuie sa faci este sa freci pata de ulei cu creta. Aceasta va absorbi o mare parte din lichid, iar rufele vor fi mai usor de spalat. Nu ai creta la indemana? Foloseste pudra de talc. Atentie! Nu folosi creta coloroata, deoarece risti sa patezi materialul.

2. Solutie cu amidon de porumb si otet, pentru geamuri

Amesteca o lingura de amion de porumb cu o cana de otet alb si o cana de apa, pana obtii o solutie omogena. Rezultatul? O solutie excelenta pentru curatarea geamurilor! Vor straluci ca niciodata!

3. Piatra ponce naturala pentru indepartarea petelor din baie

Foloseste o piatra ponce naturala pentru a curata baia. Petele de calcar vor disparea imediat. Atentie! Este important ca piatra sa fie naturala, deoarece este mult mai moale decat cele din comert. De asemenea, inainte de folosire aceasta trebuie udata pentru a evita aparitia zgarieturilor.

4. Burete de sarma pentru cabina de dus

Calcarul depus pe geamurile cabinei de dus sunt greu de indepartat. Nu si in momentul in care folosesti un burete de sarma! Alege insa unul special pentru teflon, deoarece acesta nu va zgaria geamul.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea