Cum sa...

#secrete renovare casa #renovare casa

3 secrete pentru a-ti renova singur casa in mai putin de o saptamana

Sa iti renovezi singur casa in mai putin de o saptamana nu este un lucru greu. Pentru a termina insa rapid toata aceasta treaba, trebuie sa iti organizezi timpul in cel mai eficient mod posibil. Incepand cu ziua in care iti cumperi materialele necesare si terminand cu mesele pe care le servesti, cu cat esti mai organizat, cu atat vei termina mai repede cu toate. Noi ti-am pregatit 3 sfaturi numai bune de urmat, pentru ca tu sa faci cu mult spor aceasta renovare, in mai putin de 7 zile. Sa trecem la treaba:

Materiale si ustensile

Fa-ti o lista cu tot ce ai nevoie pentru proiectul tau. Daca nu stii de unde sa incepi, poti cauta foarte simplu pe net pareri si sfaturi legate de aceasta activitate. Incearca sa cuprinzi absolut toate materialele si ustensilele de care ai nevoie pe aceeasi lista, pentru a nu fi nevoit apoi sa mai faci inca o tura de cumparaturi. Pe langa materialele necesare, precum varul, tapetul, gletul sau vopseaua lavabila, ai nevoie si de o multime de ustensile specifice: pentru razuit, pentru vopsit, pentru tapet etc.

Iti recomandam sa mergi la un hypermarket cu materiale de bricolaj chiar in weekendul ce precede prima zile lucratoare, pentru a incepe apoi de luni acest proiect. Fa-ti un buget provizoriu si incearca sa te incadrezi in el, tinand totusi cont de cele mai bune oferte de pe piata de bricolaj si instalatii. Cateva click-uri iti pot face o parere despre cat te-ar costa intreaga operatiune.

Timpii de lucru

Daca incepi de luni si vrei ca pana duminica sa termini toata treaba, timpul trebuie sa fie planificat la secunda. Fa-ti un calendar cu lucrurile pe care trebuie sa le faci in fiecare zi si respecta-l cu strictete. Pentru ca mesele sunt foarte importante, insa haosul renovarilor nu iti permite sa gatesti la fel de mult, poti comanda online mancare la domiciliu, economisind astfel timpul pierdut in fata aragazului.

Seara, dupa ce ai terminat de facut treburile din ziua respectiva, treci pret de jumatate de ora peste task-urile din ziua urmatoare. Prioritizeaza-le, punand cele mai grele activitati in prima parte a zilei, daca urmeaza sa faci o munca fizica solicitanta. Foarte important: tine cont si de orele de liniste ce trebuie respectate intr-un bloc, asa ca incepe-ti ziua undeva in jurul orei 9:30 si termin-o pana in ora 19:00.

Ajutor benefic

Acolo unde este cazul, alege sa apelezi la un ajutor binevenit din partea prietenilor. Asa cum spuneam si mai sus, renovarea este o activitate bazata foarte mult pe munca fizica. De aceea, pregateste-te sa spargi, sa cari, sa transporti lucruri grele dintr-o camera in alta, sa cureti si apoi sa speli. Cum vrei sa te incadrezi in 7 zile, te poti considera un tip norocos daca poti apela la cateva persoane de incredere.

Daca treaba propriu-zisa iti revine tie, lasa-i pe altii sa se ocupe alte activitati ce iti pot usura tie munca. Plus ca multora le face placere sa dea o mana de ajutor unui prieten care isi renoveaza casa singur. Asa ca putin ajutor nu strica niciodata.

Asadar, sa iti renovezi casa singur in mai putin de o saptamana nu este chiar cel mai greu lucru din lume. Poti duce la bun sfarsit acest proiect, insa ai nevoie de un program bine pus la punct, pentru ca timpul este foarte scurt, iar tu vrei sa termini toata treaba in mai putin de 7 zile. Fa-ti o lista din timp cu tot ce trebuie sa cumperi si ai grija sa iei absolut tot atunci cand mergi la hypermarket.

Pentru ca nu ai timp de gatit la fel ca in alte saptamani, sa comanzi in aceste zile este o idee stralucita, pentru ca te bucuri astfel de mai mult timp dedicat renovarilor. Nu uita de prietenii tai, de aceea cere-le fara ezitare o mana de ajutor, atunci cand ai ceva foarte solicitant de facut.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea