Cum sa...

#bacterii casa #casa #curatenie casa

3 lucruri din casa pe care trebuie sa le cureti zilnic

Chiar daca nu esti obsedat de curatenie, studiile arata ca exista cateva obiecte din casa care trebuie curatate zilnic, ori de cate ori le folosesti, pentru a nu lasa bacteriile sa se acumuleze. O casa curata este o casa sanatoasa. 

1. Prosoapele

Fie ca sunt prosoape de vase sau prosoape de maini, acestea trebuie schimbate cel mult la doua-trei zile, mai ales daca familia este una numeroasa. Studiile arata ca acestea sunt printre cele mai contaminate obiecte din casa, asa ca ar fi bine sa folosesti in bucatarie prosoape de hartie, de unica folosinta, iar cele din baie sa ie schimbate si de doua ori pe saptamana. 

2. Cheile 

Sunt probabil printre cele mai murdare obiecte cu care vii in contact, mai ales ca de multe ori sunt scapate pe jos, afara. Tine aproape un dezinfectant si pulverizeaza/le in fiecare zi, cand ajungi acasa. 

3. Buretele de vase

Il folosesti nu numai la spalat vase, ci si la alte activitati de curatare din bucatarie, asa ca este esential sa-l schimbi des si sa-l dezinfecteyi cat de des iti amintesti. Cea mai rapida metoda de a-l dezinfecta este sa il pui in cuptorul cu microunde, umed, pentru 2 minute. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului