Cum sa...

#bucatarie #microbi #curatenie #curatenie casa

3 lucruri din bucatarie care sunt mai murdare decat toaleta

Pe oricine ai intreba care este cel mai murdar loc dintr-o locuinta iti va raspunde ca toaleta. Ei bine, aceste conceptii sunt gresite. Cel mai murdar loc dintr-o casa este bucataria. Aceasta este plina de virusi si bacterii extrem de periculoase, sustine topinspired.com. Iata care sunt pericolele care te pandesc la tot pasul in bucatarie si obiectele pe care trebuie sa le dezinfectezi mai des.

Chiuveta

Chiuveta este cel mai ud loc din bucatarie, favorizand astfel dezvoltarea microbilor. In plus, scrgerea acesteia este plina de resturi, depuse pe tevi, inclusiv bacterii periculoase precum salmonella si E. coli. Asigura-te asadar ca dezinfectezi ghiuveta, inclusiv robinetii cu o substanta pueternica, cel putin o data la doua-trei zile.

Buretele de vase

Cei mai multi oameni considera buretele curat, deoarece este tot timpul spalat cu detergent de vase! Gresit! Acesta este locul preferat de bacterii, care se pot dezvolta nestingherite in porii acestuia. E. Coli fiind preintre cele mai periculoase bacterii ce se ascund in buretii de vase. Schimba asadar buretii o data pe luna si pentru a-i dezinfecta pune-i zilnic in cuptorul cu microunde, timp de doua minute, la temperatura ridicata.

Blatul de bucatarie

Locul in care pui pungile cand te intorci de la cumparaturi, legumele, fructele si alte alimente este mai murdar decat ai crede. Desi ti se poate parea curat luna, microbii nu pot fi vazut cu ochiul liber. Si aici se afla o cantitate mare de virusi si microbi, preintre care si celebrele E. coli si salmonella

Sursa foto: kitchensplusltd.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului