Cum sa...

#decoartiuni casa #obiecte decorative hartie #flori hartie #coronita hartie #inima hartie

3 decoratiuni simpatice realizate din hartie

De ce sa dai o gramada de bani pe decoratiunile din magazine, cand iti poti crea propriile decoratiuni simpatice, cu ajutorul carora poti infrumuseta orice spatiu din casa? Hartia este foarte versatila si poate fi modelata in zeci, poate chiar sute de moduri, in functie de imaginatia pe care o ai. Poti realiza modele simple si de efect sau poti trece in tabara avansatilor, la confectionarea unor decoratiuni de tip origami. Urmatoarele modele de decoratiuni din hartie te-ar putea ajuta sa-ti creezi si tu propriile ornamente simpatice.


1. Flori din hartie

Daca ai multa indemanare la decuparea si impaturirea hartiei, poti crea modele uimitoare de flori, dar si daca nu ai fost inzestrat cu talent poti crea decoratiuni deoasebite. De exemplu, poti confectiona maci rosii pe care ii poti aseza intr-o vaza aba. Contrastul rosu-alb va atrage atentia asupra florilor de hartie.

Tot ce trebuie sa faci este sa iei o coala de hartie rosie si sa decupezi cercuri de diferite marimi. Asaza cercul cel mai mare la baza, iar deasupra lipeste un cerc mai mic, apoi unul si mai mic si tot asa. Intoarce usor in sus marginile cercurilor, pentru a crea si mai mult impresia de petale. In centrul florilor, lipeste cate o margica neagra. Fixeaza inflorescentele pe cate un fir de sarma groasa, invelita in ata sau panglica verde.


2. Coronita decorativa din hartie

Coronita decorativa din hartie este ideala pentru usa de la intrare, pentru ornarea ferestrei sau pentru accentuarea oricarui alt spatiu din locuinta. Pentru a obtine si tu o astfel de decoratiune, ai nevoie de mai multe foi dintr-o carte veche sau dintr-un manual vechi. Daca hartia este usor ingalbenita, cu atat mai bine, deoarece confera decoratiunii un aer vintage.

Rasuceste fiecare pagina ca si cum ai face un cornet din hartie. Lipeste coltul ingust si continua procedeul pana ce obtii un numar suficient de cornete pentru coronita ta. Uneste toate cornetele de hartie in cerc, iar in centrul lor lipeste o imagine colorata.


3. Inimioare din hartie

Cine poate rezista in fata unor inimioare de hartie agatate de tavan sau de lustra? Pentru a obtine aceste decoratiuni simpatice, ai nevoie de tipuri diferite de hartie, cu imprimeuri cat mai diferite. Decupeaza cate doua hartii mai mici, apoi cate doua mai mari si tot asa in functie de cate straturi vrei sa aiba decoratiunea ta. Lipeste hartiile de dimensiuni mici in forma de inimioara si termina cu hartiile cele mai mari la exterior.



Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea