Confortul casei tale

#panouri radiante #panouri #caldura #economie #lumina #caldura iarna

Panourile radiante, o sursa de economie si de sanatate pentru familie

In viata exista decizii financiare majore, pe care majoritatea va trebui sa le ia pe parcursul vietii, odata cu intemeierea unei familii. Majoritatea dintre noi nu stim unde se duc banii de zi cu zi, doar daca facem un efort sa ne amintim, de aceea trebuie sa faceti o lista cu toate lucrurile pe care este posibil sa le cumparati sau sa le platiti intr-o perioada de timp.

Cum traim intr-o tara unde aproximativ jumatate din an trebuie sa ne incalzim casa, acordarea unei atentii speciale metodelor alternative de termoficare pentru locuinta poate sa ne lase la finalul fiecarei luni cu mai multi bani in buzunar. Insa nu doar partea financiara este importanta, ci si impactul asupra sanatatii mediului in care familiile noastre traiesc si se dezvolta.

Cu totii ne dorim un mediu placut si sanatos pentru a trai impreuna cu familia. Aceste detalii foarte importante pentru orice familie au determinat specialistii sa caute metode tehnologice prin care sa se apropie cat mai mult de atingerea celor trei deziderate mentionate mai sus: confort si sanatate cu cheltuieli mai mici.

Astfel, in ultimul timp au aparut si pe piata romaneasca panouri radiante ieftine, sistem pe baza de unde lungi infrarosii care incalzeste directionat, cu precadere corpurile din camera, iar aceste corpuri radiaza mai departe caldura acumulata, functionand pe acelasi principiu prin care soarele incalzeste pamantul. Nu are pierderi termice incalzind doar aerul (precum centralele pe gaz), care odata incalzit (convectie) se ridica la partea superioara a incaperii si ofera doar un confort termic limitat. O conditie pentru un astfel de efect economic este o buna izolare a locuintei.

Pe langa factorul economic, radiatiile infrarosii sunt benefice pentru sanatatea intregii familii. Important e sa nu faceti confuzie intre radiatiile infrarosii si radiatiile ultraviolete, respectiv microundele, ultimele doua fiind nocive organismului.

Studiile efectuate si cele peste 30 de milioane de tratamente realizate in Orient, Europa si Australia prin aparate cu lampi care emit raze infrarosii au demonstrat numeroase efecte pozitive ale folosirii lor pentru sanatatea noastra, din care vom prezenta in continuare cateva dintre cele mai importante.

Razele infrarosii stimuleaza circulatia sangelui. Incalzirea unei parti a corpului produce vasodilatari, iar incalzirea muschilor produce un flux de sange similar cu cel observat in timpul exercitiilor fizice. Caldura infrarosie creste extensibilitatea tesuturilor de colagen. Razele infrarosii scad rigiditatea in incheieturi, calmeaza spasmele musculare.

Tratamentul cu razele infrarosii reduce senzatia de durere, prin actiune directa atat asupra terminatiilor nervoase din tesuturi, cat si asupra nervilor periferici. Durerea este de multe ori legata de ischemie (aprovizionarea deficitara cu sange) datorata tensiunii si spasmelor, ce pot fi imbunatatite prin vasodilatatie, astfel spargand ciclul prin care ischemia duce la spasme si dureri.

In cazul arsurilor, calmeaza durerile si scade timpul de vindecare cu cicatrici mai mici.

Studiile chinezesti au dovedit o rata de peste 90% rata de succes a terapiei cu unde infrarosii asupra ranilor usoare a tesuturilor, durerilor lombare, periartritei umarului, iar studiile facute de japonezi au aratat ca in urma folosirii terapiei cu raze infrarosii asupra batranilor, problemele asociate varstei s-au redus in comparatie cu persoanele la care nu s-au folosit astfel de raze.

Tot studiile japoneze au dovedit ca razele infrarosii regleaza tensiunea arteriala, avand un efect pozitiv atat asupra hipertensiunii, dar si asupra hipotensiunii arteriale - infrarosiile antreneaza reglarea vasodilatatiei. Japonezii au mai observat ca se obtine o recuperare mai rapida in urma unor traume cerebrale, iar in cazul persoanelor cu pierderi de memorie o imbunatatire a acesteia.

Efecte benefice ale utilizarii razelor infrarosii s-au mai observat in simptomele de menopauza, gastrita, cistita, hepatita, hemoroizi si multe alte afectiuni.

Per total, un sistem de incalzire pe baza de panouri radiante ieftine poate fi nu doar o sursa de economie ci si una de sanatate pentru familie.

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare