Case de vedete

#vila lac 3 #case de vedete klaus iohannis #Case de vedete #klaus iohannis

Cum arata vila in care locuieste presedintele Iohannis: "Este bantuita de spiritele canibalilor si dictatorilor"

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, locuieste in aceeasi vila in care a locuit Traian Basescu in perioada in care era presedinte.

Vila Lac 3, are dimensiunile unui palat. Aceasta a fost construita in timpul dictaturii lui Gheorghe Gheorghiu-Dej si a fost destinata inca de la bun inceput protocolului pentru sefii de stat.

Fostul senator, Marius Marinescu, imediat dupa anii '90. Acesta a descris cu minutiozitate vila in care locuieste in prezent Klaus Iohannis si a vorbit despre istoria acesteia pentru cancan.ro.

"Vila a fost construita in perioada lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, arhitectul ei fiind Cezar Lazarescu. Apartinea Gospodariei de Partid, care era RA-APPS-ul de astazi. Dej a locuit cu familia in Vila Lac 3 si trebuia sa se mute in Vila Lac 1, dar a murit. Ceausescu a folosit vilele Lac 2 si Lac 3 pentru protocol. Erau folosite pentru presedintii de rang 2 si rang 3, cei de rang 2 fiind dictatorii. Mubarak, Gaddafi, Saddam Hussein, Mobutu Sese Seko si canibalul Bokassa au fost cazati la Lac 3. E o vila bantuita de spiritele canibalilor si dictatorilor", a declarat Marius Marinescu.

"Vila Lac 3 avea trei dormitoare, la parter erau un living room si un birou. La subsol avea o crama, in care Dej mai socializa cu Gheorghe Apostol si Chivu Stoica. Avea un buncar, care putea fi folosit in caz de necesitate, si ponton. Toate materialele din vila erau indigene, mobila, covoarele, perdelele de la Pascani, lustrele de la Medias. Mai luxoasa era vila lui Ceausescu, unde armaturile erau poleite cu aur.

Am vizitat Vila Lac 3 imediat dupa '90. Traian Basescu a stat aici, iar acum presedintele Iohannis. In urma cu doi ani s-a construit la Vila Lac 3 un teren de tenis, existand si un balon pentru terenul de tenis, care se ridica iarna.

Toate vilele construite in perioada lui Dej si Ceausescu sunt vile standard. Vila Lac 1 era destinata sefilor de stat de rang 1, in ea fiind gazduiti presedintii marilor puteri. Presedintii americani Gerald Ford si Richard Nixon au stat la Lac 1, la fel si Gorbaciov, care a venit de trei ori la noi", a precizat Marius Marinescu, pentru cancan.ro.

Surse foto: click.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare